Balti liigas osaleb sel aastal Eestist kolm meeskondaVideo: MATI HIIS
Käsipall
15. september 2014, 17:42

ÕHTULEHE VIDEO | Käsipalli Balti liigas toimuvad olulised muudatused

Käsipalli Balti liiga ajaloos tehti oluline muudatus, kui liiga jaotati kaheks ning suurendati osalevate meeskondade arvu. Balti Liiga direktori Urmo Sitsi sõnul oli selline muudatus loogiline käik. 

"Kuna võistkondade sportlikud huvid ja vajadused on erinevad, siis otsustasime proovida niimoodi, et ei suurenda väevõimuga põhiliigat, vaid tekitasime juurde Challenge liiga. Mõlemas liigas on kuus võistkonda," selgitas ta Õhtulehele. 

Eestist osalevad tugevamas liigas HC Kehra ning Põlva Serviti, Challenge liigas mängib Viljandi, mis on Sitsi arvates Eesti käsipalliklubidele tähtis samm. 

"See on kindlasti meie võistkondadele ülioluline. Kui koduliigas teavad kõik teiste liigutusi küllalt ette, siis nüüd on võimalus mängida teiste koolkondadega ja hoopis teistmoodi võistkondadega."

Sitsi sõnul on Balti liiga suursoosikud Riihimäki Cocks ja SKA Minsk, järgmised neli võistkonda võitlevad omavahel kahe koha pärast nelja parima hulgas. "Mis puutub aga Challenge liigasse, siis kuus võistkonda on väga võrdsed," arvas ta.