Kas Rein Suvi käe all on Eesti käsipallikoondis võidukas?Foto: TEET MALSROOS
Käsipall
15. september 2014, 17:27

Käsipallikoondise uus loots Suvi: Võidu-ootused on õigustatud!

Oktoobris 2018. aasta EM-i eelvalikturniiri alustav Eesti käsipallikoondis sai uue peatreeneri. Pärast Jüri Lepa ameti mahapanekut kaaluti ametisse Venemaa ja Rootsi treenereid, kuid liisk langes U20 koondise EM-finaalturniirile tüürinud Rein Suvile. 

Alustuseks vaadati ringi välismaalt – Venemaal käisid läbirääkimised olümpiavõitja Dmitri Torgomanoviga, aga jutud jäid tema tiheda ajagraafiku ja keeleprobleemide (valdab vaid saksa ja vene keelt) tõttu katki. Rootsi treener küsis aga liiga palju palka.

„Välismaa treener olnuks aga vettehüppamine – ta ei tunne meie süsteemi ega mängijaid ning aega on vähe. Kuna me ei suutnud selle ajaga midagi korralikku teha, oligi mõistlik jääda Eesti peatreeneri peale," selgitas käsipalliliidu juhatuse liige Ain Pinnonen kaheksa aastat Eesti koondises mänginud ja seni Põlva Serviti abi- ja Värska Originaali peatreenerina töötanud Rein Suvi eelistamist.

U20 koondisega suvisele EMile jõudnud ja seal 14. koha saavutanud Suvi tõdes, et otsus sündis kiiresti, kuid valmis ta pakkumiseks ei olnud. „Mul oli südamest soov koondise etteotsa minna. Põlvas võib ju ka elu mööda saata, aga väljakutsetest tuleb kinni haarata. Nüüd tuleb oma oskused proovile panna," tõdes ta. Teise treenerina tuleb talle appi Jaanus Rätsep.

Serviti peatreener Kalmer Musting on omalt poolt talle õpetussõnad juba kaasa andnud. „Ta ütles mulle, et saab väga raske olema. Kaadervärk tuleb käima panna, ega ma ei ootagi midagi kerget. Väga suuri muudatusi teha ei tule, aga vaatame, kes noorematest võiksid meiega liituda," sõnas Suvi, kes eile hooaja avamisel töö tõttu osaleda ei saanudki – ta andis nimelt koolitundi!

Tuleristsed saab uus treeneripaar oktoobri lõpu mängudes Gruusiaga. Alagrupist, kuhu kuulub ka Luksemburg, kellega kohtutakse kevadel, pääseb edasi vaid võitja. „Mängijad peavad kastanid tulest välja tooma. Võidu-ootused on õigustatud," sõnas Suvi.