MVP Kyrie Irving (vasakul) ja peatreener Mike Krrzyzewski õnnitlevad teineteist.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpalli MM 2019
15. september 2014, 19:44

Treener Mike Krzyzewski: USA ja teiste vahel pole kuristikku (1)

Korvpalli MM lõppes USA koondise võimsa triumfiga, turniiri parima esitusega alistati finaalis Serbia 129:92. MVPks valiti kullamängus 26 punkti (kolmesed 6/6) visanud Kyrie Irving.

USA võitis kõik mängud keskmiselt 33punktilise ülekaaluga ning säärastel puhkusel hakatakse ikka rääkima kuristikust nende ja ülejäänute vahel. Kuid jänkide peatreener Mike Krzyzewski ehk Treener K tõmbas hoogu maha.

Esmalt teatas ta, et kui varasemates mängudes oli perioode, kus nad domineerisid, siis finaalis kestis spurt 35 minutit. USA põrutas 7:15 kaotusseisult minema ja võitis poolaja 67:41 (kolmesed 16/11). Saja punktini jõuti paar minutit enne kolmanda veerandaja lõppu.

Kas kuristik on suurenenud, kas Kreeka 2006. aastal saadud võit USA üle jääb eurooplastele viimaseks? „Ma ei näe kuristikku," vastas Treener K. „Näen head korvpalli, kus meie suutsime võita. Numbrites võime domineerida, aga pidime selleks hullumeelselt töötama ja sattusime ka raskematesse olukordadesse. Õnneks olime ühtne tiim. Ükski kuristik ei saa suureneda, sest ma ei näe kuristikku. Maailmas mängitakse head korvpalli. Läheme igale kohtumisele vastu mõttega, et võime selle kaotada ja valmistume vastavalt. Üks kehv päev, nagu juhtus Hispaaniaga, ja sa kaotad. Nii et püüdsime halba päeva vältida ja see õnnestus. Serbia mängis play-off'is uskumatult ja ka Prantsusmaa oli väga hea – pidime kõigeks valmis olema."