Hispaania koondise peateener Vicente del BosqueFoto: JOSE JORDAN
Jalgpall
17. september 2014, 15:50

Jalgpallitreenerid: Venemaal toimuva MM-i boikoteerimine ei saa meie toetust! (1)

Kuu alguses ringlesid Euroopas ringi dokumendid, kus Euroopa Liit kaalub Venemaalt suurte rahvusvaheliste spordivõistluste korraldamise õiguse äravõtmist ja muid nendega seotud sanktsioone. Erinevate jalgpallikoondiste peatreenerid leiavad, et vaatamata Venemaa poliitilisele käitumisele ei pea neilt 2018. aasta MMi korraldust ära võtma, vahendas AFP. 

2014. aasta jalgpalli MM-i tehniline konverents peeti Peterburis ning Hispaania koondise peatreeneri Vicente del Bosque arvates on see juba sanktsioonidele külmaks dušiks.

"Boikoteerimise idee ei saa eales jalgpallitreenerite toetust. Tahame inimesi ühendada, mitte eraldada. Oleme sportlased, kes ei astu poliitikasse. Toetame neid, kes mängivad jalgpalli."

Prantsusmaa koondise tehniline direktor Francois Blaquart ei usu boikoteerimise õnnestumisse. Maailmameister Saksamaa loots Joachim Löw poliitilist sõnumit läkitada ei soovi. "Mul ei ole mingit kavatsust poliitikute kavatsusi kommenteerida. Venemaa suudab korraldada igati tasemel MM-finaalturniiri," sõnas ta, lisades, et ootab Venemaa koondise peatreenerilt Fabio Capello meeskonnalt tugevat sooritust. 

Rahvusvaheline jalgpalliliit on juba võtnud sõna Venemaa korraldada antud 2018. aasta jalgpalli MM-i mujale üleviimise vastu, väites veidi pärast Malaisia reisilennuki allatulistamist Ida-Ukrainas, et spordiürituste boikottimine ei ole efektiivseim viis probleemide lahendamiseks.