Algo Kärp.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
18. september 2014, 07:00

"Võru roller" sõidetakse klassika asemel uisutehnikas (1)

Pühapäevasel „Võru rolleril", kus stardib suur osa Eesti suusaeliidist, otsustati võistelda vabatehnikas, ehkki algselt olid etteasted kavas klassikalise tehnikas.

Eesti suusaliidu spordirektori Raul Olle sõnul tingis muudatuse tõsiasi, et uisurollereid oli laos piisavalt, kuid klassikarollereid nappis. Samas on oluline, et sportlastel oleks ühesugused rollerid. „Rulli osakaal kipub tulemust kõvasti mõjutama," selgitas Olle.

Küsimärgi all on Algo Kärbi osalemine. Esiteks ei ole Mati Alaveri õpilane täielikult kosunud hiljuti Ramsaus mäestikulaagris põetud kõhuviirusest ja teiseks pole vabatehnika tema tugevam külg.

„Kahtlen, kas ma „Võru rolleril" osalen," rääkis Kärp teisipäeva õhtul. „Eks ma arutan Matiga, kas pärast haigust on mõtet võistlusel pingutada."

Olle mõistab Kärbi kõhklusi. „Sellisel juhul ei saa sportlasele etteheiteid teha, kui ta võistlusest loobub," arutles Olle. „Esmaspäeval algab neil Otepääl tugev viiepäevane laager ja 1. oktoobril minnakse Ramsausse harjutama. Kõige tähtsam on laagriteks tervis korda saada."

Olle kinnitusel stardib „Võru rolleril" Kasahstani äss Aleksei Poltoranin ning külakosti toovad ka praegu Otepääl harjutavad Venemaa suusatajad.