Pjotr Degtjarjov.Foto: Tairo Lutter
Ujumine
19. september 2014, 10:00

Degtjarjov ja Grossmann peatasid ajutiselt Itaalia-projekti

Eesti parimad kroolisprinterid Pjotr Degtjarjov ja Tess Grossmann valmistuvad lühiraja MMiks koduses eliitrühmas Sloveenia staari Peter MankocŽi juhendamisel, ehkki algselt oli neil plaan jätkata tippupürgimist Itaalias.

Degtjarjovi sõnul tuli talvel alanud koostöö maineka Itaalia treeneri Andrea Di Ninoga peatada rahanappuse tõttu.

"Mulle väga meeldis Itaalias ja tulevikus tahaksin uuesti sinna minna," ütleb Degtjarjov. "Samas meeldib mulle ka Eestis, nii et praegu jätkame treenimist siin MankocŽi kavade järgi."

Augustis Berliinis toimunud pika raja EMil Degtjarjov loodetud tulemusteni ei küündinud. 100 meetrit vabalt läbis ta ajaga 50,44, mis andis 37. koha. Eelmisel suvel püstitatud Eesti rekord jäi ligi sekundi kaugusele.

"Euroopa meistrivõistlustel läksin rohkem tulemuse peale," selgitab Degtjarjov. "Ma tahtsin Eesti rekordit parandada, kuid see aeg viinuks ka poolfinaali. Aga nagu öeldakse: mis halvasti, see uuesti!"

Degtjarjov lisab: "Arvan, et hakkasin EMi eel liiga vara puhkama. Kolm ja pool nädalat enne võistlust hakkas kilometraaž vähenema, intensiivsus küll püsis. EMi eel olid tulemused isikliku rekordi lähedased. Kindlasti pean psühholoogiga ühendust võtma ja tegelema vaimse poolega."

Tänavune lühiraja MM toimub 3.–7. detsembrini Dohas. Eesti eliitrühmas treenivad peale Degtjarjovi ja Grossmanni Martti Aljand, Martin Liivamägi ning Martin Allikvee.

Sel nädalal võttis MankocŽi kohustused üle ujumisliidu peatreener Riho Aljand, sloveen naaseb ametisse teisipäeval.

"Nädal aega oleme MankocŽi kavade järgi harjutanud," lausub Degtjarjov. "Väga raske on veel midagi kommenteerida. Mina suhtun temasse hästi, aga tulemused on näha natuke hiljem."