Anti Saarepuu.
Talisport
19. september 2014, 08:00

Anti Saarepuu asus ametisse, tema tööandjad on Moskvast (5)

Tänavu kevadel tippspordiga lõpparve teinud suusasprinter Anti Saarepuu on kümmekond päeva olnud uues ametis: ta müüb osaühingus Skiwax Europe suusamäärdeid ja –hooldusvahendeid.

Saarepuu sõnul on tema tööandjad pärit Venemaa pealinnast Moskvast, kuid nad on igati mõistlikud ja toredad inimesed.

"Suve alguses tulid nad Eestisse ning kohtusid Jaak Maega eesmärgiga leida firmasse töötaja," räägib Saarepuu. "Pidasime päris kaua läbirääkimisi ja augusti keskel andsin jah-sõna."

Võrust pärit Saarepuu tegutseb 8. septembrist Tallinnas Pirital, kus asub nii ettevõtte esindus kui ka müügisaal.

"Nüüd elan Viimsis, nädalavahetustel jõuan ikka Võrru ka," lausub ta. "Eks sisseelamine võtab natuke aega, kontoritööga on vaja koheneda, sest see on mulle harjumatu." Saarepuu märgib, et Skiwax Europe müüb tunnustatud kaubamärke: Briko, Holmenkol, Guru wax, Gallium, Rex, Ski-go, Vauhti jne.

"Eesti turg on muidugi väike," arutleb Saarepuu. "Kuid e-poe kaudu üritame tooteid müüa Skandinaaviasse ja Poola. Proovime müüa võimalikult odava hinnaga."

Saarepuule on abiks sporditeed jätkav suusataja Eeri Vahtra.

"Eks ma ise üritan ka kolm–neli korda nädalas sporti teha," räägib Saarepuu. "Paraku pole tervis just kõige parem."

Paljuski just terviseprobleemide tõttu oli Saarepuu sunnitud kevadel 31aastaselt tippspordist taanduma. Tema säravamateks saavutusteks suusasprindis jäid 2009. aasta Libereci MMi seitsmes ja 2006. aasta Torino olümpiamängude kaheksas koht.