Flora tõusis taas liigatabeli tippu Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
20. september 2014, 21:02

Flora võitu jäid tumestama kaks punast kaarti

Eesti jalgpalli meistriliiga 30. vooru viimastes kohtumistes teenisid võidulisa Jõhvi Lokomotiv ja FC Flora, kes alistasid vastavalt Narva Transi ja Tartu Tammeka.

Lokomotivi ja Transi vahelises mängus sündisid kõik väravad teisel poolajal, seejuures näitas kodumeeskond suurt sisu, kui pööras 1:2 kaotusseisu viimase kümne minutiga 3:2 võiduks. Otsustav värav sündis 85. minutil, kui palli saatis narvakate puuri Lasha Naveriani.

FC Flora sõitis külla Tartu Tammekale ja võttis 4:2 võidu. Külalised asusid juba esimese poolaja lõpuks 3:0 juhtima ning kui Markus Jürgenson realiseeris 62. minutil oma kunagise koduklubi vastu penalti, näis Tammeka murtud ning Floral jäi mäng vaid võidusadamasse tüürida.

Kuid liiga lihtsalt see florakatel siiski ei õnnestunud. 67. minutil kihutas Rauno Tutk külaliste puuri suurepärase kauglöögi ning kui 81.minutil teenis oma teise kollase ehk kokku punase kaardi Flora poolkaitsja Sergei Mošnikov, tuli mängu veelgi uut elu. See kulmineerus kohtumise kolmandal üleminutil, kui karistusalas tehtud vea eest nägi enda ees punast kaarti teinegi Flora poolkaitsja Karl-Eerik Luigend. Teenitud penalti realiseeris Tutk, kuid seejärel kõlas ka kohtuniku lõpuvile ning Flora saavutas siiski 4:2 võidu. 

Flora tõusis 70 punktiga taas liidriks, Levadia on 69 punktiga teisel ja Kalju 66 punktiga kolmandal kohal. Nädala pärast kohtuvadki Flora ja Kalju omavahel, tänaste eemaldamiste tõttu peavad Mošnikov ja Luigend seda mängu tribüünilt vaatama.