Kehrale viik, Servitile kaotusFoto: MATI HIIS
Käsipall
20. september 2014, 22:12

Eesti klubid jäid Balti liiga avavoorus võiduta

Käsipalli Balti liiga avavoorus jäi Eesti klubide saagiks vaid üks punkt. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper mängis koduväljakul 30:30 (13:12) viiki Vilniuse VHC Šviesaga, Põlva Serviti aga kaotas võõrsil Riihimäe Cocksile 23:29 (11:14).

Sel hooajal kuue võistkonna osavõtul peetav Balti liiga algas kohtumisega Kehras, kus Eesti meisterklubi HC Kehra/Horizon Pulp&Paper jäi pärast paari-aastast pausi liigasse naasnud Šviesa vastu küll 5:7 taha, ent jõudis poolajavileks üheväravalisse 13:12 eduseisu.

Teisel pooltunnil käis pikalt väga tasavägine heitlus kuni kehralased vaikselt eest libisesid ning veel 50. minutil 26:21 juhtisid. Leedukate lõpuspurt oli aga võimas ning lõpusireeni kõlades olid tablool 30:30 viiginumbrid.

Kehralaste parim oli Marko Slastinovski 6 väravaga, Jorma Käsper ja Kaspar Lees lisasid 5, Dmitro Jankovski ja Indrek Napsep 4, Kaimar Lees ja Enrico Anton 2 ning Maksim Meier ja Rando-Juku Sirkas 1 värava. Šviesa resultatiivseim oli Valdas Drabavičius 9 tabamusega.

Mulluse Balti liiga hõbe ja pronks ehk Serviti ja Cocks kohtusid Riihimäel ning kuigi külalised Põlvast juhtisid kümneminutilise mängu järel 7:5, suutsid võõrustajad hea poolaja lõpuga minna pausile 14:11 eduseisus. Serviti aga jätkas võitlust ning jõudis teise pooltunni keskel ka 19:19 viigini. Ent nagu tund aega varem Kehraski, tegi Eesti meeskonna vastane parema lõpu ja noppis tähtsa 29:23 võidu.

Serviti poolel oli täna täpseim venelane Pavel Turajev 6 väravaga. Andreas Rikken viskas 5, Ardo Puna 4, Henri Sillaste 3, Margo Pikksööt 2, Raiko Rudissaar, Kristjan Muuga ja Carl-Eric Uibo 1 värava. Soome meistri poolel oli üleplatsimeheks suvine täiendus, riigi viimaste aastate parim käsipallur Andreas Rönnberg 8 tabamusega, Cocksi eestlastest said Kristo Voika ja Antti Rogenbaum kirja 2 väravat, oma panuse võitu andsid ka Marius Aleksejev ja Marius Lepp.

Nii asus Cocks vähemalt hetkeseisuga Balti liiga liidriks, täna õhtul kohtuvad Brestis veel kohalik HC Meškov ja tiitlikaitsja Minski SKA. Homme mängitakse Balti Liigas kaks mängu, kusjuures Eesti klubid lähevad omavahel vastamisi Kehras, kus kohtumine algab kell 14.00. Teises homses mängus võõrustab Riihimäe Cocks aga Vilniuse VHC Šviesat.