Mario Paiste üllatas üleplatsimeheks kerkimise ja 26 punktiga.Foto: Mati Hiis
Korvpall
22. september 2014, 07:00

Andres Sõber proovib Rakvere Tarvas üha uusi mängijaid (4)

Ehkki Rakvere Tarva meeskond kaotas reedel suurelt Tartu Rockile, alistati koduse turniiri kolmanda koha mängus Kotka TP 93:87.

Kohtumise alguses jäädi kiirelt kümne punktiga taha ja veel teisel poolajal näitas tabloo 52:59, kuid siis tegid võõrustajad Mario Paiste ja Sander Saare vedamisel 16:2 spurdi ja tüürisid mängu võidusadamasse. Pealekauba mängiti reedel hüppeliigest väänanud Roberts Stumbriseta.

Ööga oli kui ära vahetatud Tarvas testimisel olev ameeriklane Dave Haughton, kes tegutses hoopis aktiivsemalt ning lõpetas 18 punkti ja 10 lauapalliga. "Ütlesin talle: ole julgem, tee, mida oskad!" lausus Sõber. "Paistab, et ta on siiras mees, päris alguses lihtsalt ei saanud asjadest aru. Ta astus siia jäämisele sammu lähemale."

Sõber lisas, et hakkab testima ka üht Haughtoni tagamängijast sõpra, kes istuski üleeile juba tänavariietes Tarva pingil. "Ja ilmselt tuleb proovimisele veel üks pikk mees," pilgutas ta silma, mainimata siiski täpsemalt, kes ja kust. "Korvialune on praegu ju hõre, mängus Rockiga võitles Cipruss üksi kolme pika vastu."

Üleeile kerkis üleplatsimeheks 26 punktiga Paiste, samuti oli tubli 16 silma toonud Sander Saare. "Paiste on oma kiirusega omamoodi nähtus," muheles Sõber.

Juris Umbraško lisas 14 punkti. Äsjasel turniiril osalenutest jäi Tarval küll kohtumata Kalev/Cramoga, aga nägemata see heitlus ei jää – Eesti meister võtab eeloleval reedel taas ette Rakvere-teekonna.