Tartu rattamaratonil oli startijaid enam kui 5000.Foto: ALDO LUUD
Spordiblogi
22. september 2014, 12:12

Nädala pluss | Eesti inimesed armastavad sporti teha!

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 22. septembri valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Eesti inimesed armastavad sporti teha. Nädala eest jooksis ja kepikõndis Tallinnas üle 20 000 inimese, eile sõidetud Tartu rattamaratonil oli startijaid üle 5000. Need on võimsad ja ilusad arvud, mis tõestavad, et see kõige puhtam sporditegemise moodus – võistlus iseendaga ­– on eestlaste seas endiselt au sees. Tore!

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Eesti iluuisutamine kaotas pärast eelmist talve esinumbri nii naiste kui ka meeste üksiksõidus (Jelena Glebova lõpetas karjääri, Viktor Romanenkov läks tööle) ning paarissõitja Natalja Zabijako otsustas hakata esindama Venemaad. Nagu katk oleks üle käinud. Ning tagatipuks ei leia alaliit jätkuvalt ühist keelt praeguse esinumbri Gerli Liinamäega. Säärasest jandist ja jonnist ei võida mitte keegi.

ALANUD NÄDALA ENNUSTUS

55% on tõenäosus, et nädala lõpuks on tiitlikaitsja Tallinna Levadia Eesti jalgpalli meistriliiga ainuliider. Selleks peab Levadia alistama reedel võõrsil Tartu Tammeka (tõenäosus 90%) ning Tallinna Flora ei tohi laupäeval kodus alistada Nõmme Kaljut (tõenäosus 60%).