Eesti koondisFoto: MATI HIIS
Jalgpall
22. september 2014, 15:34

Jalgpallikoondise mänge kannab ka edaspidi üle ETV

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) ja Eesti Rahvusringhääling (ERR) pikendasid koostööd Eesti rahvuskoondise maavõistluste otseülekannete vahendamisel ERRi tele- ja raadiokanalites ning spordiportaalis kuni 2017. aastani.

Lepinguga, mille allkirjastasid EJLi president Aivar Pohlak ja ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna, jõuavad ETV, Vikerraadio ja ERRi spordiportaali vahendusel Eesti avalikkuseni kõik Eesti jalgpallikoondise kodus peetavad maavõistlused ning igal võimalikul juhul ka võõrsil toimuvad sõpruskohtumised. Eesti Rahvusringhäälingule kuuluvad ka Eesti jalgpallikoondise EM- ja MM-valiksarja mängude ülekandeõigused ning Premium liiga kohtumiste õigused.

EJLi presidendi Aivar Pohlaku sõnul on oluline, et avalikkuse jaoks suurt huvi pakkuvad maavõistlusmängud jõuavad vaatajateni just rahvusringhäälingu vahendusel. "Koostöös ERRiga tõstame ka koondisemängude kajastamise kvaliteeti nii kodu- kui välismaal ning selle esimesi vilju on juba näha olnud. Mul on väga hea meel, et meie pikaajaline koostöö jätkub," kinnitas Pohlak.

ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna lisas, et Eesti rahvuskoondise mängutase ning jalgpalli positsioon nii Eestis kui maailmas on esmajoones need põhjused, mis avalikkuse tähelepanu meie jalgpallikoondise mängudega seoses üha enam köidavad. "Jalgpalliliit ja rahvusringhääling seisavad sellele tähelepanule vastates koos sama asja eest - EJL arendab spordiala ning ERR spordiajakirjandust," kommenteeris Saarna.

Septembris alanud sügishooajal jõuab ERRi vahendusel vaatajateni kokku kuus Eesti jalgpallikoondise otseülekannet - neli EM valiksarjamängu ning kaks sõpruskohtumist. Esimene maavõistlus Rootsi - Eesti ja esimene EM-valiksarja mäng Eesti - Sloveenia toimusid septembri algul. Ees ootab kolm EM-valiksarja mängu, neist tähelepanuväärseim 12. oktoobril koduväljakul Inglismaaga. Järgmine maavõistlus on 12. novembril Oslos, kus meie rahvuskoondise vastane on Norra. Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 21, mängu vahendab ETV2.