Aivar Kuusmaa.Foto: Arno Saar
Korvpall
23. september 2014, 09:30

Stipilt palkadele üleminek "sõi" medalit sihtiva Rapla eelarve tõusu ära (1)

Korvpalli meistriliigas osalev Rapla Tyco esitles eile meeskonda, eesmärgiks seati algaval hooajal Eesti meistrivõistluste pronksmedali võitmine.

Tuntumatest mängijatest on meeskonnaga liitunud kogenud ääremängija Rait Keerles, lisaks otsitakse korvi alla (kus ka Andre Pärn ja Žiga Fifolt) veel üht täiendust. Eelmise hooaja tegijatest naasis Martin Dorbek BC Kalev/Cramosse, Sven Kaldre siirdus Hispaania teise liigasse.

Rapla eelarve on oluliselt suurenenud, eilegi sõlmiti leping uue suurtoetaja Olympic Casinoga. Meeskonna mänedžer ja tegevjuht Jaak Karp aga tõdes, et uus kord, stipendiumidelt palkadele üleminek on eelarve tõusu – see ulatub nüüd üle 200 000 euro – sisuliselt "ära söönud".

Ent medalist räägitakse ses linnas kõvemini kui kunagi varem. Karp rõhutas, et meeskonna seitse mängijat said suvel erinevate koondiste kutsed, Rait-Riivo Laane ja Martin Paasoja näitasid end heast küljest Eesti koondises, Fifolt mängis oma kodumaa Sloveenia eest. "Ma ei ütle seda suusoojaks ja usun, et medalimõtted on teostatavad," lausus tegevjuht.

Peatreener Aivar Kuusmaa meenutas oma TTÜs töötatud aega ja pidas seda Rapla tänase seisuga suhteliselt sarnaseks. Mille pealt medal tulla saab? "Julgen arvata, et sama taktika, mis oli TTÜga – lähen välja agressiivse, füüsilise korvpalli peale, kus mängutempo on hästi kõrge ja medal tuleb kui mitte kogemuste, siis treenituse pealt! Kui see noor võistkond jooksma hakkab ja enesekindluse saavutab, on küll varianti see kolmas koht võtta," vastas peatreener.

Ent Kuusmaa loetles üles veel terve rea end tugevdavaid ja medalit ihkavaid meeskondi ning ta arvab, et tuleb väga huvitav hooaeg.

Endiselt pole alla andnud kolm suve tagasi Eesti U20 koondise EMi A-divisjoni aidanud Janar Soo, kelle põlve ristatisidemed on purunenud kolmel korral. "Tema keha pole veel palliplatsiga harjunud, kergelt on venitada saanud säärelihas, hüppeliiges. Anname talle aega. Kristjan Voolaid on õnnetumas seisus, tal avastati puukentsefaliit, pandi antibiootikumikuurile ja nüüd peab ta ettevalmistust sisuliselt otsast peale alustama," rääkis Kuusmaa ettevalmistusperioodi probleemidest.

Noore põlvkonna mängijatest on meeskonnaga liitunud Karl-Johan Lips ja Karl Gustav Soo.