STAAR: Bengalsi mängujuht Andy Dalton püüdis kinni oma karjääri esimese touchdown-söödu ja Paul Browni nimeline staadion läks hulluks.Foto: AFP/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
23. september 2014, 08:00

Bengals ja Margus Hunt teel Super Bowli poole!? (5)

Sports Illustrated nimetas Cincinnati Bengalsi esimest korda ajaloos NFLi kõige võimsamaks meeskonnaks. Spordiportaal ESPN paigutas nad kolmandaks. Ja seda kõike enne võimsa ketuka andmist Tennessee Titansile.

Margus Hunt võib tuleva aasta esimese veebruari õhtul anda suure musi NFLi meistrikarikale, Vince Lombardi trofeele – kui veel nädal aega tagasi oleks selline väide tundunud liialdusena, siis kõik muutus pühapäevase Bengalsi ja Tennessee Titansi kohtumise avaveerandi lõpus.

Bengalsi mängujuht Andy Dalton viskas veerandi viimastel sekunditel palli Mohamed Sanu sülle ja pistis ise plagama. Keskkoolis ise quarterback’i positsioonil mänginud Sanu tegi endale paari sammu jagu ruumi ning saatis siis nahkmuna tagasi Daltonile, kes selle kinni püüdis ja osava pette järel 16-meetri-väravaalasse spurtis.

Ühes rünnakus oli järjest nii palju mõnusalt ülbeid ja jaburaid liigutusi, et mitte ühelegi oranž-musta riietunud pealtvaatajale ei jäänud kahtlustki – nende lemmikmeeskond mängib erakordselt enesekindlat jalgpalli. Cincinnati inimesed on kaua küsinud, miks ei ehitanud Bengals endale millenniumi alguses kuppelstaadionit, kus saaks jalgpallivälisel ajal näiteks konverentse korraldada. Aga seepärast, et kui areenil oleks Daltoni väravajoone ületamise ajal katus peal olnud, oleks see lihtsalt möllu ja kisa tulemusel minema lennanud!

Mängujuhi sprint tõi tabloole seisu 9:0. Ka järgmised kolm veerandit kulgesid Bengalsi ülevõimu all, lõpptulemuseks jäi 33:7. Titansi viimase veerandi tähtsusetu touchdown jäi pooltel pealtvaatajatel aga nägemata. Kui kannatamatud fännid juba 20 minutit enne matši lõppu väljapääsude poole liikuma hakkasid, võis nende huultelt lugeda küsimuse: "Super Bowl?"

Ja see pole ju sugugi võimatu! Bengals on juba kolme mänguga püstitanud ohtralt rekordeid nii klubi tasandil (esimest korda võideti kodustaadionil 11 põhihooaja matši järjest, Daltonist sai esimese touchdown-söödu kinni püüdnud mängujuht jne) kui ka terves NFLis (kaks mängu ühegi pallikaotuse ja mängujuhi kottipanemiseta – seni oli seda suutnud 2006. aastal San Diego Cargers. Lähedal oli kolmas puhaste paberitega läbimine, ent Dalton lubas tähtsusetul hetkel lohakusest söödu vahelt lõigata).

Eestlaste duelli võitis Hunt

Spekulatsioone Bengalsi ajaloo võimaliku kolmanda tiitlimängu osas saab kuulata järgmised kaks nädalat, sest see pühapäev on neil vaba. Ja siis saavad Cincinnati mängijad proovida, kas neis on tõesti sees võitjaainest, sest jagu tuleb saada kolmekordse Super Bowli tšempioni Tom Brady juhitud New England Patriotsist.

Suuremate rekordite taustal sattusid pühapäevases mängus esimest korda NFLi põhihooaja ajaloos vastakuti kaks Eestist pärit mängijat: matši teist veerandit oli mängida 8.32, kui Margus Hunt võttis oma tavapärase kaitseliini vasaku ääre asemel koha sisse paremal ning seisis seega otse Michael Roosi vastas.

Ajalooline hetk lõppes Hundi võiduga: Roosi palju suurematest kogemustest hoolimata sai meie kaitsja kinni palliga ründajast ja tõmbas ta ühejardilise edenemise järel koos meeskonnakaaslase Terence Newmaniga pikali. See tackle jäigi Hundi mängu ainsaks statistiliseks näitajaks, kuigi

Idabloki hüüdnime kandev mees oli juba teist mängu järjest loetud sentimeetrite kaugusel vastaste löögi blokeerimisest.

Terve mängu peale said Hunt ja Roos kokku viis-kuus korda ning Titansi blokeerija tunnistas, et kuna mängu võitis ülekaalukalt Bengals, peab ka eestlaste duelli võitjaks kuulutama Hundi.

Noorem kolleeg ei saanud aust aga suurt rõõmu tunda, sest lendas mängu viimasel veerandil mängujuhti taga ajades õnnetult pikali ning tegi õlale haiget. Mitu minutit kunstmurul lebanud Hunt käis eile arsti juures ning Bengalsit eesootav puhkusenädal tuleb talle kindlasti kasuks.