Robert HartingFoto: RAINER JENSEN
Kergejõustik
23. september 2014, 15:29

Vigastatud Robert Harting: See on väljakutse, millele pean võimalikult kiiresti vastama (1)

Viimastel aastatel meeste kettaheidet valitsenud Robert Harting vigastas septembri alguses tõsiselt vasaku põlve ristsidemeid. Intervjuus Berliini uudisteagentuurile DPA kinnitas kahekordne maailmameister, et see on ta elu raskeim võitlus. 

Paar nädalat tagasi jooksutreeningul vigastada saanud ning operatsioonil käinud Harting tunnistas, et tegu oli väga rumala vigastusega. "See oli nii loll! Olin pikali maas, jalg valutas. Üritasin liigutada, kuid suutsin vaid higistada. Samas teadsin, et see pole lõpp," rääkis 126-kilone kettahiiglane. "See on väljakutse, millele pean võimalikult kiiresti vastama."

Võistlushooaeg ning veel enam- ettevalmistus peavad vigastuse tõttu ootama. Kõige kurvem on ta koduselt sisevõistluselt eemalejäämise pärast. NImelt toimuvad 14. veebruaril Berliini olümpiastaadionil ISTAF mängud.

Millal Harting naaseb, ta ei tea. "Märtsini olen eemal. Siis näen, kas kõige hiljem juunis oleks mul võimalik võistelda. Ma ei usu, et teen normaalse hooaja. Ma ei taha end ärritada, sest sellel pole mõtet. Taastusravi ei vaja ülemäärast pinget."

Hartingul jääb ära ka kauaoodatud puhkus - nimelt pole mees neli aastat aega maha võtnud ning nüüd pidi ta tüdruksõbra Julia Fischeriga reisile sõitma. "Saksamaa mind ei jäta. Õnneks meil olid Juliaga kehtiv reisitõrkekindlustus ja saime raha tagasi," muigas ta.

Vähemalt on Berliini ülikoolis sotsiaal-ja ärikommunikatsiooni õppival Hartingul aega õppida. "Teisipäeval teen oma puudutud ained järele," naeris ta.