Andres SõberFoto: ARNO SAAR
Korvpall
23. september 2014, 16:02

Korvpalli meistriliiga saab avapaugu! Andres Sõber: Naine ütles, ära pabista! Esimene-teine koht on vabad! (2)

Korvpalli meistriliiga saab avapaugu 4. oktoobril, kuid enne seda istuti Teletornis maha ning räägiti hooaja eesmärkidest. Tiitlit kaitseb BC/Kalev Cramo, meistrikulda ihkab saada ka TÜ/Rock. Eriti karmiks tõotab minna konkurents pronksmedalile. Mida rääkisid peatreenerid hooaja eel?

BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak: "Karta pole vaja mind, vaid klubi. Loodame iga nädalaga järjest paremaks minna. Igal nädalal saab olema kaks-kolm mängu, tõotab tulla raske hooaeg, kuid võita on alati tore!"

TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe: "Kõikidel klubidel oli raske, kuid mina olen oma mängijatega rahul. Mul on äärmiselt hea meel, et Tanel Sokk on meie võistkonnas, ta sobib meile ideaalselt. Tahame igal juhul nelja hulka saada -  pronksi ei tahaks, hõbedatest on kopp ees, järele jääb vaid kuld!"

Tallinna Kalevi peatreener Kalle Klandorf:  "Oleme teinud kümmekond mängu, ühe kaotasime Andres Sõbrale, teise soomlastele. Mis me enne hooaega ikka trumme põristame. Alguses vaatame ikka, et kaheksa hulka saaks!"

TTÜ korvpalliklubi peatreener Heino Lill:
 "TTÜ-l midagi suurt muuta pole - mängime tudengitega, välistööjõudu ei kasuta ning püüame neile vastu saada, kes kasutavad! Erik Keedus läks Kalevisse, saime välismängija, kes on Soome ja Ameerika passiga. Proovime nelja hulka saada. Ma ei oska öelda, kas Rakvere laguneb hooaja jooksul - ostab, müüb või vahetab.Kalevi ja Rocki vastu ei saa, ega kedagi muud ei ole, vaid Sõbra pundile jalg taha panna!"

Rakvere Tarvase peatreener Andres Sõber konkurente ei karda: "Need, kes toterdavad 5.-6. koha peal, toterdavad seal edasi. Naine ütles eile pärast Kuusmaa avaldust kolmas koht näpsata: "Ära pabista, Andres-poiss, esimene-teine on vabad!" Ma olen matsumees, ma jagan matsu!"

Pärnu korvpalliklubi abitreener Mait Käbin: "Eesmärk on ikkagi nelja hulka jõuda. Rõhume noortele ja on ka raudvarad." 

Rapla meeskonna peatreener Aivar Kuusmaa: "Soovin kõikidele kolleegidele nelja hulka jõudmist. Eesmärkideta pole mõtet seda liigat alustada - nelja hulka jõudmine on siht, siis vaatame edasi. Mängupildist ei saa rääkida, sest kontrollmänge on olnud vähe. Selle nimel tuleb kõvasti tööd teha. Peab kõvasti Sõbrale (Andres Sõber) jala peale astuma, et pronksmedal tuua!"

Valga meeskonna esindaja Anti Vasar: "Meeskond pole veel täielikult valmis, eks ole näha, täiendust on vaja eelkõige korvi alla. Eesmärk on paremini esineda kui eelmisel hooajal - eks kõik tahavad sinna nelja hulka saada." 

Audentese noortekoondise peatreener Indrek Visnapuu: "Noored poisid ja noor hing, agressiivsus. Nimistu on pikk sellepärast, et võistkond koosneb Audentese spordigümnaasiumi noortest. Igas mängus saavad võistkonda hetke 12 parimat. Annan mänguaega, et nad saaksid kogemusi hankida ja end tõestada. Võistkonnana ei tasu eesmärke sättida. Kui suudame selle hooajaga kas või paar mängijat pildile tuua, kellest korvpalliavalikkus räägib, on saavutus."