Eesti motomehed valmistuvad Rahvuste krossiksFoto: Karli Saul/SCANPIX
Auto-Moto uudised
24. september 2014, 19:42

FOTOD JA VIDEO: Eesti krossimehed valmistuvad aasta tähtsaimaks võistluseks (3)

Selle aasta maailma motokrossi tippsündmus, Rahvuste kross toimub 27.-28. septembril Lätis Kegumsi motokrossirajal. Eesti koondisse kuuluvad ka eelmisel aastal Eestit Saksamaal esindanud Tanel Leok ja Gert Krestinov ning esmakordselt Harri Kullas.

Tänavu Eesti rahvuskoondise juhiks valitud Lauri Roosioru sõnul jätkati koondise liikmete valimist samadel printsiipidel, nagu on seda tehtud viimased kümmekond aastat. “Koondises on alati koht maailmameistrivõistlustel osalevatel sõitjatel ning kui seal osalevad enam, kui kolm sõitjat, siis hakkame ka tulemusi vaatama. Tanel on sellel aastal kaasa teinud terve MM-hooaja ja on vaieldamatult kõige suuremate Rahvuste krossi kogemustega Eesti sõitja. Gert, kellel selja taga samuti mitu Rahvuste krossi, on sellel hooajal küll osalenud ainult mõnel MM-etapil, kuid näitas seal head sõitu, lisaks esineb ta edukalt Inglismaa meistrivõistlustel ja teistes sarjades."

"Koondise kolmas mees, Harri Kullas on samuti Rahvuste krossi kogemusega, aga seda Soome koondise ridades. Kuna tänavu aga Soome koondis algselt ei pidanud üldse Lätti minema, siis saavutasime Harriga kokkuleppe, et ta esindab oma teist kodumaad,” tutvustas tänavust koondist Roosiorg. “Kegumsis on kõva liivapinnasega rada, mida on viimasel ajal veidi pehmemaks tehtud ning see sobib kõigile meie kolmele sõitjale. Kuna võistlus toimub Eestile väga lähedal, siis on raja äärde oodata palju sinimustvalgeid ja anname parima, et need uhkelt võistluse lõpuni lehviks.” 

Eesti koondise treeningpäev Lange motokeskuses: