Jaan Kirsipuu ja Tanel KangertFoto: MATI HIIS
Jalgrattasport
26. september 2014, 12:27

Astana spordidirektor Kirsipuu: Kangert sai liiga palju koormust

Hispaanias toimuval maanteesõidu MM-il lähevad Eesti mehed starti pühapäeval, kui toimub grupisõit. Kolmapäeval peetud eraldistardist sõidus oli Eesti parimana Tanel Kangert 19. Astana meeskonna spordidirektori, endise ratturi Jaan Kirsipuu sõnul olid eestlased võimelised paremaid tulemusi saavutama.

Kangert kaotas Ponferradas 47,1 km pikkusel distantsil võitja Bradley Wigginsile 2.32. Esikümnekohast jäi puudu 48 sekundit. „Tanel tegi oma seisundi kohta isegi väga hea sõidu, koht oleks võinud parem olla. Kaks aastat tagasi, kui ta parima koha välja sõitis (13. koht – toim.) oli tal ajaline kaotus suurem, kuid see näitab, et tase on tihedamaks läinud," kommenteeris Kirsipuu. 

Kangert tegi ränga hooaja, osaledes nii Prantsusmaa kui Hispaania velotuuril, sekka väiksemad sõidud. Päev enne eraldistarti sai Kangert Astana juhtidelt teada, et pärast MMi teda ühelegi sõidule enam peale ei panda ning tundis kergendust. Kirsipuu sõnul võidi sel aastal eestlasele antud koormusega üle pingutada.

'„Eks see oli talle parim kogemus, kuid tõden, et ta sai ehk liiga palju koormust ja treeninglaagreid. Tiimi sees oli nüüd juttu ka, et viiks ta eelmise aasta mudeli juurde tagasi," sõnas ta.

Rein Taaramäe, kes riputas Cofidise särgi varna ning siirdub samuti Astana tiimi, oli temposõidus 35. „Rein pole ilmselgelt veel tippvormis, ta on liiga vähe saanud võistelda. Tunniajases temposõidus peab ikka väga tippvormis olema, kuid see ei tähenda, et tal ei pruugi grupisõidus hästi minna. Seal võib kõike ette tulla, kuid medaleid kaela riputama ei hakka," muigas Kirsipuu.

Pärast MMi lähevad ratturid kuuajasele puhkusele, Kirsipuu sõnul toimuvad Astana esimesed laagrid juba novembris.