USA dollaridFoto: CARLOS JASSO
MM 2014
26. september 2014, 16:12

TOHOH! Ghanalased olid MMil platsil, rahapakid riietusruumis ootamas

Ghana jalgpallikoondise endine peatreener Kwesi Appiah avalikustas, et samal ajal, kui MMil mängiti Portugali vastu, ootas iga pallurit 100 000 dollarit sisaldav seljakott, vahendas Metro. 

Mängijad ähvardasid MMil peetud viimast alagrupimängu Portugali vastu boikoteerida, sest riik polnud neile maksnud MMi osalustasu. Seepeale saatis Ghana president John Dramani Mahama Brasiiliasse lennuki enam kui kolme miljoni dollari väärtuses sularahaga, mis pandigi riietusruumi seljakottidesse. Mängijad läksid platsile, kuid kaotasid Portugalile 1:2. 

"Igal mängijal oli seljakotis 100 000 dollarit. See mõjutas meeskonda vaimselt. Nad pidanuksid keskenduma mängule, mitte rahaprobleemidele," rääkis Appiah, kes annab kohtus jalgpalliliidu korruptsiooni ja käitumise kohta tunnistusi. 

Appiah avalikustas ka, miks Kevin-Prince Boateng koos Sulley Muntariga enne mängu Portugaliga MMilt nii vara koju saadeti. 

"Meil oli sõnelus. Kui miski juhtub vaid korra, võime selle unustada ja edasi minna, kuid ta kasutas koledaid sõnu nooremate mängijate ees mitmeid kordi. Kevin ajas mind vihaseks ning ütlesin talle, et ei taha teda enam näha," rääkis Appiah. 

Boateng on korduvalt väitnud, et tema peatreenerit ei solvanud. "Naljatasime Sulley Muntariga trennis, kui peatreener treeningu katkestas ja meid riietusruumi saatis," sõnas Boateng toona Sport –Bildile. "Hiljem läksin treeneri juurde ja küsisin, mis tal minu vastu on, ent tema hakkas mind solvama." 

Tüliõun on nüüdseks siiski maha maetud.