Margus KiiverFoto: Tairo Lutter
Auto-Moto uudised
27. september 2014, 19:33

Margus Kiiver: paar aastat tagasi polnud meie rallimeestel soomlaste vastu võimalustki (3)

Eesti Autospordi Liidu peasekretär Margus Kiiver hindab Karl Kruuda ja Kaspar Koitla tiitlivõite Soome meistrivõistlustel väga kõvaks saavutuseks, mis näitab meie rallisõitjate taseme suurt tõusu.

"Veel paar aastat tagasi polnud Eesti sõitjatel Soomes mingit võimalustki. Käidi, sõideti ja kui kümne sekka jõuti, oli see juba hea tulemus," meenutab Kiiver lähiajalugu. Tema sõnul näitavad täna kindlustatud kaks tiitlit, et meie rallisõitjate tase on tõusnud, mitte põhjanaabrite oma langenud: "Seal sõidab jätkuvalt sama kontingent samal tasemel."

Kruuda krooniti koos kaardilugeja Martin Järveojaga Soome meistriks SM1, Koitla koos Mait Laidveega SM2 klassis ehk Eestisse tuuakse kaks kõige kõrgemat ja seega ka kõige magusamat meistrikulda. Kiiver rõhutab, et küsimus pole aga ainult trofeedes: "Sõitjatena on nad väga palju edasi arenenud. See on ikka kõva kool, kui sõidad kiirete soomlastega võidu ja suudad neid edestada."

Kuidas saadud kogemusi edaspidi realiseerida? Kruudat on veel tänavu ees ootamas kaks starti WRC2 sarjas ning unistus sellestki meistritiitlist on elus. Mis peaks aga olema Koitla siht?

"Kasparil on edasiliikumiseks nüüd kõva trump olemas, mida ette näidata. Eks ta peab nüüd oma meeskonnaga maha istuma ja mõtlema, kuidas edasi minna ja ma tean, et mingid plaanid neil ka juba on. Eks tema koht, nagu mitmelgi teisel Eesti sõitjal, on kuskil kõrgemal – kas see on siis Euroopa tasemel (ERC sari - toim.) või maailmameistrivõistlustel," rääkis Kiiver.