Soome meistrid Martin Järveoja ja Karl KruudaFoto: Karl Kruuda/Facebook
Auto-Moto uudised
27. september 2014, 21:13

Soome meister Karl Kruuda: lugesin, et kuus kiiruskatset veel, viis, neli... (4)

Tänane päev oli ajalooline nii Eesti kui Soome autospordile: Karl Kruuda – Martin Järveoja ning Kaspar Koitla – Mait Laidvee said neljakesi esimesteks mittesoomlaseks, kes põhjanaabrite rallimeistritiitli võitnud.

Kuigi Kruuda-Järveoja võitsid kõrgema SM1 klassi, peab esimese mittesoomlasest rallimeistri tiitel minema vast siiski Koitla-Laidvee paarile, kes lõpetasid viimase kiiruskatse kolm minutit enne rahvuskaaslasi. "Nad ootasid meid kenasti katse lõpus ära, hüppasid autosse ja kisasid: "Suomen mestarit!" Järgnesid kallistused, käepigistused, traditsiooniline kraam," meenutas Kruuda loetud tunnid pärast triumfi Õhtulehele.

Ralliässa sõnul valitsesid teda pärast Soome meistriks tulekut uued ja huvitavad, isegi üllatavad emotsioonid. "Lõpuks ometi on mu enda nimi ühel tiitlil," ütles emotsionaalne Kruuda, kelle sõnul on tiitel seda väärtuslikum, et pärineb nõnda prestiižselt rallimaalt nagu Soome.

Kruuda tee põhjanaabrite meistritiitlini polnud sugugi lihtne: hooaja esimene ralli Lapimaal tuli avapäeval katkestada ja edasi oldi pidevalt tagaajaja rollis. Alles konkurente tabanud ebaõnn ja võit eelviimasel etapil Turus panid ta pähe mõtte, et võit on võimalik.

Tamperesse tuli Kruuda 15,5 punktilises eduseisus, mis tähendas, et tiitliks piisanuks teisest kohast. Just sinna mees end esimese kiiruskatsega ka platseeris ja allapoole langemine polnud kordagi ohuks.

Täna oli kavas kaheksa kiiruskatset. "Ma muretsesin, et auto ikka vastu peaks. Pärast iga katset lugesin: seitse veel, kuus veel, viis, neli, kolm, kaks ... See üks päev tundus kestvat kaks päeva. Mul on praegu peavalu sellest stressist," kannatab võidukas Kruuda piina mõnuga välja.

Tänavuse hooaja peamine eesmärk on Kruudal Soome tiitliga täidetud. Nüüd ootab teda ees veel kaks rallit MM-sarjas, kus WRC2 meistritiitel pole "kindlasti mitte võimatu". "Aga seal ma pean rohkem vaeva nägema. Siin sõitsin ma lõpuks turvaliselt, et kindlasti finišisse jõuda. MMil pean ma kogu aeg pingutama." Soome ja Rootsi rallil võetud klassivõidud tähendavad, et MM-tiitel pole püüdmatu unistus.