Gert Kullamäe.Foto: Mati Hiis
Korvpall
29. september 2014, 09:00

Vana sõber Uvis Helmanis andis Gert Kullamäele vajaliku õppetunni (1)

Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe ja tema Liepaja kolleeg Uvis Helmanis mängisid omal ajal päris palju teineteise vastu, aga sõid Saksamaal klubikaaslastena ära ka mitu puuda soola. Nüüd on mehed vastamisi treeneripingil ja lätlane andis eestlasele vajaliku õppetunni.

Nimelt jõudsid Rock ja võõrustaja Liepāja Balti liiga karikaturniiri finaali, kus lõunanaabrid jäid kindlalt peale 74:61. "See mäng oli mulle väga selge pettumus. Asi polegi mitte skooris, vaid mängupildis, eriti rünnakul. Kohati tegime lausrumalusi, võtsime vastu väga valesid otsuseid," kurjustas Kullamäe.

Samavõrd, kui mängupilt tervikuna, valmistas pealikule muret mitme mehe totaalne ärakukkumine. Nimeliselt ei toonud ta välja kedagi, kuid näiteks Gert Dorbeku kontosse jäi 0 punkti ja 5 isiklikku viga, teine nullimees Tanel Kurbas "kadus ära", Janar Talts viskas küll 8 punkti, kuid tabas 13 viskest vaid 3. Suuremad korvikütid olid 13 silmaga Augustas Pečiukevičius ja Joosep Toome.

Kullamäe sai enda sõnul nädalavahetusest sügise kaks parimat kontrollmängu (laupäevases poolfinaalis alistati võimsa 23:5 lõppenud kolmanda veerandaja toel Šiauliai). "Kindlasti oli see kasulik kaotus, sest nägime hästi, milliseid asju peame hoopis paremini tegema. Liepāja meeskonda ongi võetud mitu spetsiaalset kaitsevirtuoosi," selgitas Kullamäe.

"Paanikat ma ei näe, eile (üleeile – toim) saime mingil hetkel oma asjadega päris hästi hakkama. Ka ei teinud me selle turniiri vastaste tarvis spetsiaalset scouting’ut. Töötame edasi, püüame asju parandada ja loodetavasti liitub tulevast nädalast ka Tanel Sokk."

Laupäeval oli Rock 62:59 parem Šiauliaist ja Liepāja 71:70 Ventspilsist. Rocki vedasid Peciukevicius (17 p, 7 lp, 7 rs), Talts (13 p, 9 lp) ja Kurbas (12 p). "Esimesel poolajal liikus pall küll õigetesse kohtadesse, aga realiseerisime võimalusi halvasti. Teisel poolajal kukkusid pallid paremini sisse ja nii oli ka kaitses lihtsam," selgitas Kullamäe kaht erinevat poolaega.

Kontrollmängud on läbi, järgmisel laupäeval sõidab Rock meistriliiga avamänguks Tallinna külla BC Kalev/Cramole.