Kati Tolmoff .Foto: Arno Saar
Spordivaria
29. september 2014, 09:30

Kaelavaluga mänginud Kati Tolmoff: "Saan vaadata ainult otse ja alla!"

Tippsporti naasnud Eesti kõigi aegade parim sulgpallur Kati Tolmoff jõudis Praha turniiril veerandfinaali, kus pidi tunnistama Kanadat esindava hiinlanna, maailma 15. reketi Michelle Li 21:17, 15:21, 21:12 paremust.

Seejuures tabas eestlannat laupäeva hommikul, tund enne mängu algust tugev kaelavalu, miks tõi korra ka loobumismõtted. Lõpuks läks ta siiski väljakule ja võttis olukorras, kus kaela liigutada ei saanud, maailma tippmängijalt geimi!

Eile lõunaks oli kaela seisund halvenenud veelgi. "Arvatavasti sellepärast, et ikkagi mängima läksin. Saan vaadata ainult otse ja alla!" kirjeldas Tolmoff. "Tegemist on närvipõletikuga, mis lõi sisse siis, kui hakkasin laupäeva hommikul juukseid kinnitama. Mõtlesin esiti, et võib-olla tegin mõne vale liigutuse, läksin võistluse füsioterapeudi juurde, aga miski ei aidanud."

Ta lisas selgituseks, mis aitas ühe geimi ära võita (ainsana, kõik teised kaotasid Li’le kahe geimiga) ja püsida ka otsustavas pikalt mängus (seis oli veel 11:12): "Juhtunu võttis lausa pisara silma – kahju, et selline asi juhtus nii halval hetkel! Seda enam, et vastase mängustiil sobis mulle. Ta ei saanud aru, et mul oli kõige raskem tuua ära üle pea tagajoonele lennanud palle, vaid mängis hästi palju võrgu ette ja ka ründas."

Otsustava geimi kaotust ei ajanud Tolmoff aga valu kaela. "Vastane võttis vastu paremaid otsuseid. Just neil hetkedel andis minu oluliselt väiksem ja tema väga heade mängude võistluspraktika tunda," tõdes ta.

Tolmoff, kel pärast mitme aasta pikkust pausi läks arvestusse alles neljas turniir, tõuseb maailma edetabelis 200. koha piirimaile ja loodab pääseda kuu aja pärast tugeva Saksamaa turniiri kvalifikatsiooni. 7.-9. novembril esindab ta Eestit Tallinnas peetaval võistkondliku EMi valikturniiril.

Veel kaks kindlat koondislast, Laura Vana ja Raul Must, jõudsid Prahas teise ringi, aga siis tõusis tee püsti: Vana kaotas tugeva heitluse järel maailma veerandsaja parema sekka kuuluvale hispaanlannale Beatriz Corralesile 10:21, 21:19, 17:21, Must hilisemale võitjale Marc Zwieblerile (Saksamaa) 11:21, 17:21.