KAH VÕIT: Kaspar Koitla ja Mait Laidvee võitsid tugevuselt teise, SM2 klassi Soome meistritiitli.Foto: Janne Pievilainen
Auto-Moto uudised
29. september 2014, 07:00

ÕHTULEHE VIDEO | Ajalooline triumf rallis! Kruuda ja Koitla võitsid Soome meistri tiitlid (1)

Esimest korda Soome meistrivõistluste ajaloos läks rallitiitel väljamaalasele ja seda lausa kahes klassis: Karl Kruuda ja Kaspar Koitla napsasid põhjanaabrite eest kaks kõige magusamat esikohta.

Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm, Toni Gardemeister ja Mikko Hirvonen on kõigest mõned tuntud ralliässad, kes on viimase 55 aasta jooksul kroonitud Soome meistriteks.

Laupäeva õhtul sai tšempionide loetelu taas täiendust ning esimest korda lisati sinna välismaalaste nimed: Karl Kruuda – Martin Järveoja võitsid kõrgeima SM1 klassi, Kaspar Koitla – Mait Laidvee triumfeerisid aste madalamal, SM2 tasemel.

"Suomen mestarit!"

Au olla esimesed mittesoomlased, kes üle lahe rallimeistriteks tulid, läheb paarile Koitla–Laidvee: nemad jõudsid üle Tampere ralli viimase kiiruskatse finišijoone neli minutit enne Kruudat–Järveojat.

"Nad ootasid meid kenasti katse lõpus ära, hüppasid autosse ja kisasid: "Suomen mestarit!" Järgnesid kallistused, käepigistused, traditsiooniline kraam," kirjeldas Kruuda pärast ralli lõppu vallanud eufooriat.

Kuigi mõlemad Eesti rallipaarid käivitasid Tamperes mootorid juba oma klassi liidritena, ei olnud hooaeg mingi meelakkumine. Näiteks Kruuda pidi aasta avaetapi Lapimaal katkestama ning edasi kihutati tagaajaja rollis.

Seda magusam oli lõpptulemus. "Lõpuks ometi on mu enda nimi ühel karikal," sõnas Kruuda pingelangusest tekkinud peavaluga võideldes. "Pärast iga katset lugesin: seitse veel, kuus veel, viis, neli, kolm, kaks... See üks päev tundus kestvat kahe jagu."

Närvesöövaid hetki, mis tiitli võinuks röövida, oli sel päeval mitmeid. Kui Kruuda maadles roolivõimuprobleemidega, siis Koitla käis korra ka teelt väljas.

"See oli pärast pikka puusilda, kus oli päris libe," kirjeldas Koitla, kuidas autoninaga muldvalli müksati. Katkestamine ei olnud kaugel: "Esiosa, sealhulgas õliradiaator, sai tõsiselt kannatada."

Kaardilugeja Laidvee lisas, et pärast rallit oli kuulda, et sealsamas paigas käis rajalt väljas 40 masinat, ka nende ainus konkurent Joni Nikko, kes lõhkus rehvi ja kaotas mitu minutit. Sellega oli meistritiitli saatus ka otsustatud: "Vanajumal oli seekord eestlane," ütles Laidvee.

Kõva kool

Koitla selgitab, miks üldse põhjanaabrite meistrivõistlustel osalemine ette võeti: "Lähiriikides on kätt proovitud igal pool, aga Soome on tõsine rallimaa. Igal rallil ootasid meid ees uued ja huvitavad teed, kus ei olnud kunagi varem sõitnud – seal legendi paika saamine annab üsna palju kogemusi."

Eesti Autospordi Liidu peasekretär Margus Kiivergi rõhutab, et Kruuda ja Koitla ajaloolised meistritiitlid on vaid osa nende hooaja plussidest "Sõitjatena on nad väga palju arenenud. See on ikka kõva kool, kui sõidad kiirete soomlastega võidu ja suudad neid edestada."

Internetis ralli viimast katset kommenteerinud Soome praegune kiireim ralliäss Jari-Matti Latvala sõnas kahe Eestisse läinud meistritiitli kohta, et niipalju kui tema on üle lahe võistlemas käinud, on siin konkurents ja tase alati hirmkõva olnud.

Kiiver rõhutab MM-arvestuses teist kohta hoidva tähe kiitust. "Veel paar aastat tagasi polnud Eesti sõitjatel Soomes mingit võimalustki. Käidi, sõideti ja kui kümne sekka jõuti, oli see juba hea tulemus."

Nüüd on jõutud vähemalt samale tasemele ning just tänu meie sõitjate paremaks muutumisele, mitte soomlaste mandumisele. "Seal sõidab jätkuvalt sama kontingent samal tasemel."

Nagu muheles Kruuda pärast Tampere ralli finišit ralliraadiole: kui tavaliselt tulevad soomlased üle lahe Eestisse rallitiitleid näppama, siis nüüd sai lõpuks teistpidi tehtud.

Kruudat ootavad sel aastal ees veel kaks MM-rallit, kus WRC2 klassi tiitli püüdmine pole "kindlasti mitte võimatu". Tabelis on ta täpselt Ott Tänaku järel kuuendal kohal, ent erinevalt kaasmaalasest saab Kruuda veel punkte koguda ja positsiooni parandada. "Aga seal ma pean rohkem vaeva nägema. Siin sõitsin lõpuks turvaliselt, et kindlasti finišisse jõuda. MMil pean kogu aeg pingutama."

Koitla hooaeg Tamperes aga suure tõenäosusega lõppeski. Kuigi võimalusel osaletaks ka koduse ralliaasta lõppakordil Saaremaal, sai tema ja Laidvee Mitsubishi Soomes nõnda palju vatti, et pooleteise nädalaga ei pruugi seda taas võistlusvormi saada. Nii saab noormees hakata keskenduma järgmise aasta plaanidele. "Esmapilgul vaatame maailma suunas, Eestist välja."