Wayne Rooney teenis laupäevases mängus West Hami vastu punase kaardi.Foto: DARREN STAPLES
Jalgpall
29. september 2014, 11:16

VIDEO: Wayne Rooney: ma väärisin punast kaarti, palun vabandust

Inglismaa jalgpalli meistriliiga laupäevases kohtumises Manchester United – West Ham United (2:1) teenis võõrustajate kapten Wayne Rooney 59. minutil Stewart Downingu äsamise eest punase kaardi.

Vägivaldse käitumise eest teenitud punase kaardiga kaasneb Inglismaal kolmemänguline võistluskeeld, mis tähendab, et kodustel meistrivõistlustel tuleb Rooney'l 2. novembrini jalga puhata. Kogenud ründaja tunnistas oma süüd ja palus meeskonnakaaslastelt vabandust.

"Ilmselt oli punane kaart õige otsus. West Hami jalgpallur võttis üles kontrarünnakut ja üritasin seda peatada, aga tegin valearvustuse. Eeldatavasti ütlevad inimesed, et süüdi oli mu närvikava, aga tegelikult tahtsin vaid West Hami rünnakut peatada. Aga mängisin ohtlikult ja mul pole pretensioone.

Ma ei tahtnud vastast jalaga lüüa, vaid talle jala taha panna, aga ta pääses minust kaugemale ja seetõttu kõik just nii välja kukkuski. Palusin meeskonnakaaslastelt vabandust ja olen tänulik, et nad vähemuses eduseisu edukalt kaitsesid," rääkis Rooney.

Enne punase kaardi teenimist oli Rooney löönud ka värava, mis oli tema karjääri 176. tabamus Premier League'is. Seeläbi tõusis ta vastavas arvestuses kolmandale kohale. Eespool on ainult Alan Shearer (260) ja Andy Cole (187). Samas on Rooney Premier League'i kõigi aegade kollaste kaartide edetabelis 81 hoiatusega 10. kohal.