Korvpalliliidu sekretär Keio Kuhi. Foto: MATI HIIS
Korvpall
1. oktoober 2014, 09:00

Mida teeks korvpalliliit valitsuselt küsitud 300 000 euroga? (3)

Korvpalliliidu president Jüri Ratas saatis vabariigi valitsusele kirja sooviga saada meeste koondisele järgmise aasta EM-finaalturniirile minekuga seoses 300 000 eurot. Milleks kavatsetakse seda raha kasutada?

"Õhust me seda summat ei võtnud, aga enne, kui meie EMil osalemisega seotud lõplik eelarve pole selge, pole ma tehtavast valmis detailsemalt rääkima," ütles korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi. "Meie tööplaan on pikk ja mahukas, seal on väga palju erinevaid detaile. Kui valitsus küsib, kuhu raha läheb, on meil vastused olemas."

Laias laastus on Kuhi sõnul kolm suurt etappi ettevalmistavad laagrid, kontroll-mängud ja EMil osalemine. "Valikmängudega võrreldes tuleb igas mõttes väga suur kvalitatiivne erinevus. Kõik peab toimuma maksimaalsel võimalikul tasemel. Oleme siiani jäänud vastaste taustajõududele valdavalt alla. Nüüd suureneb töömaht oluliselt ja peame tõhustama ettevalmistuse kvaliteeti.

Kindlasti on üht inimest vaja juurde vastaste skautimisega tegelemiseks – EMi eel ja ajal tuleb läbi töötada senistega võrreldes hoopis suurem andmemaht minimaalse aja jooksul – ning täiendada meditsiinipersonali. Me ei küsi liiga suurt, vaid optimaalset summat."

Eesti koondise ettevalmistus algab juuli alguses, kaks kuud enne EMi starti.