1182 Tallinna uus peatreener Howard Frier. Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
2. oktoober 2014, 07:00

Treeneritevahetus muudab naiste korvpallimängud kiiremaks ja agressiivsemaks (2)

Homme läheb eelmise hooaja finalistide Tallinna ülikooli ja 1182 Tallinna mänguga lahti kodune naiste korvpallihooaeg ning nii tiitlikaitsja TLÜ ühe liidri Kerttu Jallai kui ka finaalis kaotanud 1182 Tallinna (endine Eclex) mängija Annika Kösteri meelest on nende võistkonna mäng muutumas kiiremaks ja agressiivsemaks.

Põhjus treenerivahetuses: TLÜ uus peatreener on Üllar Kerde, (senine juhendaja Kersti Sirel jätkab abitreenerina), 1182-l aga Howard Frier (pikka aega ka Eclexit juhen-danud Jaanus Levkoi jätkab ainult Audentese noortega).

"Oleme uue treeneriga küllalt hästi kohanenud. Mäng on muutunud agressiivsemaks, kiiremaks. Praegu on välja kujunenud niimoodi, et kui eelmisel aastal mängisime rohkem kombinatsioone, siis Kerde ütleb trennis, et mõtleksime peaga ja eelistab vabamat mängu," kirjeldas Jallai Kerde käekirja.

Köster märkis, et Ameerika kooliga treeneri tulek mõjutab nende mängu kindlasti: "Trennid on hästi mitmekülgsed ja teistsugused. Peatreener soovib, et mängiksime kiiremat ja agressiivsemat mängu. Oleme nõudmistega kohanenud, midagi väga erakordset pole."

Mis puutub kevadisse finaali, siis Jallai usub, et seal kohtuvad taas samad naiskonnad ("Meie küll ei tahaks sinna kedagi teist lasta!"), Köster aga on tagaajajate suhtes armuline ("Loodan, et äkki keegi teine sekkub kullaheitlusse – küll mitte meie asemel!").

Eesti-Läti ühisliiga kõik medalid jäid eelmisel hooajal lõunanaabritele ning "Peda" juhendava Kerde sõnul võiks nüüd mõne komplekti ka Eestisse jätta. Köster rõhutaski, et kahel eelmisel aastal jäi Eclex napilt neljandaks ning neil on sel aastal kindel soov ja tahe medal ära tuua.

Lõunanaabritega kahasse peetavas liigas on Eestist kokku viis esindajat, peale eespool mainitute veel Audentes/noortekoondis, Rapla AmEst ja Tartu ülikool.