Kert ToobalFoto: MATI HIIS
Võrkpall
2. oktoober 2014, 12:28

Eesti koondislane jõudis Türgi karikavõistlustel veerandfinaali

Eesti võrkpallikoondislase Kert Toobali tänavune koduklubi Inegöli Belediyespor võitis Türgi karikavõistluste eelringi alagrupiturniiri ning kindlustas sellega pääsu veerandfinaali.

Karikavõistlustel osaleb seal tänavu 17 meeskonda - kõik 12 meistriliigast ja lisaks tugevamad esiliigast. Eelmise aasta tulemuste põhjal tagasid viis paremat endale kohe veerandfinaalis, ülejäänud kolm kohta jagati eelringi alagruppide võitjate vahel, vahendas portaal volley.ee.

Karikavõistlusi kümnenda asetusega alustanud Inegöl kuulus ühte alagruppi koos kuuenda asetusega meistriliiga meeskonnaga Ankara Maliye ning kahe esiliiga tiimiga. Avamängus alistati üllatuslikult kindlalt 3:0 Maliye ning seejärel esiliiga tiimid tulemusega 3:0 ja 3:1.

«Võitsime esimese mängu kindlalt, see oli suur üllatus ka favoriidiseisuses olnud vastasele. Järgmistes mängudes oli juba lihtsam,» sõnas Eesti koondise sidemängija.
Konkurentsi jäänud kaheksa meeskonda selgitavad Türgi karikavõitja,veerandfinaalpaarid ja mängude toimumisajad on alles selgumas. 

"Üks alagrupp hetkel veel käib. Kui see lõppeb, saab ka selguse, millal veerandfinaalid mängitakse ja kellega me vastamisi läheme. Suure tõenäosusega tuleb meile vastu Izmiri Arkas," rääkis Toobal edasisest.

Türgi meistrivõistlusi alustab Inegöl 19. oktoobril, kui kodusaalis minnakse vastamisi Erzurumi meeskonnaga Palandöken BLD.