Eakate festivali 2. päeva meluFoto: MTÜ Inkotuba
Eesti uudised
2. oktoober 2014, 14:12

FOTOD: eakate festivalilt tehti telesild Šotimaale ja Portugali

Eakate festivali teine päev Salme kultuurikeskuses algas meeleoluka kohtumisega sportlaste Gerd Kanteri ja Jaak Uudmäe ning tele- ja kalamehe Vladislav Koržetsiga. Kell 14.00 vahendati festivalil toimuvad otsepildis Portugali ja Šotimaale, neist viimases South Lanarkshire Aktiivse vananemise konverentsil osalejatele.

"Läbi telesilla saab meie festival tänavu ka rahvusvahelise mõõtme, tegemist on esmakordse algatusega, huvi meie festivali korraldamise vastu on olnud suur nii šotlaste kui portugallaste osas, rääkis Eakate festivali korraldaja Eha Topolev. "Telesild saab teoks koostöös Eesti Olümpiakomitee ja liikumisaastaga."

Seoses liikumisaastaga on festivalil avatud liikumissaal, kus on üleval ka Eesti Olümpiakomitee näitus "Eesti sport pildis", mis näitab Eesti spordi säravat ajalugu ja õnnestumisi. Õues toimub liikumistegevusi nagu kepikõnd jmt.

Tänavuse Eakate juubelifestivali programm on suurejoonelisem kui kunagi varem. Festival pakub võimalusi kohtuda erinevate põnevate persoonidega, üles astub ca 40 eakate taidluskollektiivi ja Salme kultuurikeskuse ees ootab kõiki festivalikülastajaid värvikirev sügislaat. Laadalt leiab erinevate Eesti ettevõtete tooteid, sh mesi, lambanahad, tikanditega riided, kaltsuvaibad jne; samuti kala, liha, puuvilju, maitsvaid pontšikuid, kohvi jpm.