Urmas PaetFoto: ERIK PROZES / Postimees
Maailm
3. oktoober 2014, 10:54

Eesti mõistab hukka Ida-Ukraina relvarahu rängad rikkumised (7)

Välisminister Urmas Paet mõistis hukka üha sagenenud relvarahu rikkumised Ida-Ukrainas, mille tagajärjel on hukkunud tsiviilelanikke ning eile ka Šveitsi kodanikust Rahvusvahelise Punase Risti Komitee töötaja.

"Konflikti pooled peavad järgima relvarahu kokkulepet ning viivitamatult lõpetama sõjalise tegevuse,“ taunis välisminister Paet relvarahu rikkumisi ja olukorra pingestamist.

Paeti sõnul on Donetskis kooli lähedal kümne elaniku ning Rahvusvahelise Punase Risti Komitee abitöötaja tapmine relvarahu ajal täiesti vastuvõetamatu. "Ida-Ukrainas on humanitaarkatastroof. Abi kiireks jõudmiseks kannatavate inimesteni tuleb tagada humanitaarabitöötajate ja abivajajate ohutus,“ rõhutas välisminister Paet, kutsudes konflikti osapooli järgima rahvusvahelist humanitaarõigust ning tagama abitöötajate ja kõigi elanike turvalisus.

Ukraina idaosas Donetskis sai kolmapäeval mürsurünnakutes surma kümme tsiviilelanikku. Inimohvreid nõudnud mürsud tabasid Donetski põhjaosas asuvat kooli ja ühistranspordiks kasutatavat minibussi.

Neljapäeval hukkus suurtükitules Donetski linnas Rahvusvahelise Punase Risti Komitee Šveitsi kodanikust töötaja.