Henri Anier ja Sergei Zenjov liituvad Eesti koondisega olukorras, kus kahepeale on viimase kuu aja jooksul koduklubides mänguaega teenitud alla 70 minuti.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
4. oktoober 2014, 12:58

JÄLLE PINGIL: Zenjov ja Anier tulevad koondisesse ülinapi mängupraktika pealt (1)

Eesti jalgpallikoondist ootavad uuel nädalal ees EM-valikmängud Leedu ja Inglismaaga. Võidetud avamängus Sloveeniaga Eesti algkoosseisu kuulunud ründajad Henri Anier ja Sergei Zenjov liituvad rahvusmeeskonnaga paraku pea olematu mängupraktika pealt.

Zenjovi koduklubi Blackpool võttis eile Inglismaa esiliiga 11. voorus hooaja esimese võidu, kui kodus saadi 1:0 jagu mullu Premier League'is mänginud Cardiff City'st. Zenjov paraku mänguaega ei saanud, vaid oli kasutamata vahetusmängija nagu ka Blackpooli eelnevas mängus Middlesbrough'ga.

Pärast Eestiga Sloveenia 1:0 alistamist on Zenjov kokku pälvinud mänguaega veidi üle 50 minuti, kui on Blackpooli ridades sekkunud vahetusest neljas mängus - 90., 86., 46. ja 87. minutil.

Veel hullem on Henri Anieri olukord, kes on pärast Sloveenia-matši pääsenud Saksamaa 2. Bundesliga klubi Aue FC Erzgebirge eest platsile vaid 11 minutiks. Hooaega halvasti alustanud Aue vahetas septembri alguses peatreenerit ning uus juhendaja Tomislav Stipic Eesti koondise ründaja oskusi ei hinda.

Viies tema juhendamisel peetud mängust kahes pole Anier mahtunud isegi vahetusmeeste sekka (sh eile, kui võõrsil kaotati 0:2 Fürthi Greutherile). Korra oli eestlane kasutamata vahetusmängija, korra sekkus 90. ja korra 80. minutil.

Eesti ründajatest on mängupraktikaga olukord parem Sloveenia võrku võiduvärava löönud Ats Purjel (Soome kõrgliigaklubi Kuopio Palloseura eest septembris kirjas neli täismängu) ja Henrik Ojamaal, kes tegi Šotimaal Motherwelli eelmise mängu kaasa algusest lõpuni. Purje ja Ojamaa klubid peavad selle nädalavahetuse kohtumise vastavalt homme ja täna.