Inglismaa koondis alustas EM-valiksarja 2:0 võiduga võõrsil Šveitsi üle. Järgmisel nädalal kohtutakse esmalt kodus San Marinoga ja siis võõrsil Eestiga.Foto: RUBEN SPRICH
Jalgpall
4. oktoober 2014, 14:10

Inglismaa koondis loobus mängu-eelsest treeningust Tallinnas (4)

Pühapäeval, 12. oktoobril Tallinnas toimuvas EM-valikmängus Eestiga kohtuv Inglismaa koondis loobus võimalusest ja õigusest päev varem Lilleküla staadionil trenni teha.

Kui algselt pidi Inglismaa koondis Eestisse saabuma 11. oktoobril kella 15 paiku, andma 18.15 pressikonverentsi ja tegema kell 19 Lillekülas tunnise treeningu, siis nädal enne kohtumist otsustati ajakava põhjalikult muuta.

Tallinnasse saabub Inglismaa meeskond alles veidi enne kella seitset. Lennujaamast sõidetakse otse Lillekülla, kus tutvutakse väljakuga, mille järel annavad peatreener Roy Hodgon ja kapten Wayne Rooney pressikonverentsi.

Inglismaa koondis pole esimene Tallinnat väisanud meeskond, kes mängu-eelsest treeningust loobunud. Samamoodi talitas ka Itaalia koondis 2010. aasta sügisel. Rumeenia meeskond tegi 2012. aastal aga trenni mängupäevale eelnenud hommikul, mitte õhtul.

Väljakuga tutvumiseks nimetatud üritus on Inglismaa meeskonna jaoks kohustuslik, sest võistlusmääruste järgi peavad mõlemad võistkonnad mängu-eelsel päeval viibima vähemalt 15 minutit staadionil, kus mäng toimub, et neid oleks võimalik pildistada ja filmida.