Eesti karikavõitja Nelli Paju oma treeneri Helen Nelis-NaukasegaFoto: HELEN NELIS-NAUKAS
Vehklemine
4. oktoober 2014, 15:30

Koondisele tormihoiatuse teinud Paju: Konkurents on edasiviiv jõud! (2)

Epeevehklemise Eesti karikavõistlustel mõnevõrra üllatuslikult esikoha teeninud Nelli Paju tegi pärast pikka vigastuspausi oma teise võistluse. Finaalis alistas ta koondise veterani Irina Embrichi 15:14.

"Mul oli hommikul nii suur närv sees, polnud ju ammu vehelnud. Värisesin terve aja, aga lõpuks läks kõik hästi!" säras veebruarist saadik eemal olnud Paju pärast võistlust. 

20 naise konkurentsis tuli Paju koos Julia Beljajevaga eelturniiri võitjaks. Kuna Beljajeval oli võiduprotsent veidi parem, juhtus nii, et maailmameister kohtus juba veerandfinaalis MM-pronksi Erika Kirpuga, Pajule sattus teine asetus ning veidi nõrgem vastane. "Kui alagrupi teed hästi, ongi võimalik hea positsioon. Kui võita, siis tuleb kõiki võita," sõnas Paju, kes poolfinaalis alistas Katrina Lehise 15:10 ning finaali Irina Embrichi 15:14.

Paju, kes hetkel on Eesti kuues-seitsmes number, teenis algava olümpiahooaja eel Eesti vehklemistabelisse väärtuslikud 30 punkti, mis võib naiste praeguse võistkonna (seni oli MM-hõbeda teeninud naiskond Irina Embrich, Kristina Kuusk, Julia Beljajeva, Erika Kirpu) segi lüüa.

"Konkurents on edasiviiv jõud. Mul ei ole midagi pabistada, kaotada pole midagi. Olen koondise kuues-seitsmes number, las nemad rabelevad, mina teen tööd," rääkis Paju, kes esimestele MK-etappidele sõidab enda ja klubi rahade kokkupanekul. 

"Kui seal tuleb kahe esimese eestlase hulka, saab koondisesse. Järgmised valitakse peatreeneri poolt. See oleks väga hea. Aga vehklemist ei maksa ette ennustada, teen trennis nii palju tööd kui suudan ning utoopilisi eesmärke veel tekitama ei hakka," jäi Paju rahulikuks.