Eesti ja Valgevene ragbikoondiste EM-valikmäng Tallinnas, Kalevi staadionil.Foto: Stanislav Moškov
Spordivaria
4. oktoober 2014, 15:37

GALERII: Eesti ragbikoondis purustas EM-valikmängus Valgevene!

Eesti ragbikoondis alistas oma läbi aegade esimeses ametlikus mängus Valgevene 59:12 ja tagas pääsu Euroopa meistrivõistluste 3. divisjoni turniirile.

Kuu aja eest peetud Tallinna ja Minski linnameeskondade mäng (eestlased võitsid 33:10) andis aimu, et Eesti peaks olema kohtumise soosik ning nii ka läks. Eesti oli skoorimisele lähedal juba kohtumise esimesel rünnakul. Tolle sai Valgevene kaitse läbi häda pidama, aga 3. minutil viis Eesti loperguse palli vastase väravaalasse ja avas skoori.

Eesti võitis poolaja 31:5 ja kogu kohtumise 59:12. Silmapaistvalt tegutsesid Inglismaal sündinud ja üles kasvanud, aga eestlasest lapsevanema kaudu sünnijärgsed Eesti kodanikud Luke Veebel ning vennad Karl ja Maati Pallas. Kaks esimest neist on mänginud Inglismaa ühe kuulsaima ragbiklubi Leicester Tigersi (viimasest 15 meistritiitlist on Tigers võitnud kaheksa) noorteakadeemias.

Tänu Valgevene alistamisele pälvis Eesti õiguse osaleda koos Kreeka, Montenegro ja Slovakkiaga EMi 3. divisjoni turniiril, kus mängitakse kohtadele 39.-42.