Nikolai Novosjolov ja Igor TšikinjovFoto: TIINA KÕRTSINI
Vehklemine
4. oktoober 2014, 15:52

Igor Tšikinjov: Novosjolov pole veel vehklema saanud

Eelmisel hooajal ebaõnnestunud epeevehklemise kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov pole veel relva kätte võtnud, vaid tegeleb aktiivselt vigastuste ravimisega. Tema treeneri Igor Tšikinjovi sõnul tuleb vigade vältimiseks kõike rahulikult võtta.

"Need väikesed probleemid, mis tal eelmisel hooajal olid, peab paika panema ja korda tegema. Ta teeb tasapisi trenni, jookseb-hüppab, vehklema veel pole hakanud, kuid eks see aeg ka tuleb," rääkis Tsikinjov.

"Ta on normaalselt puhanud. Loodetavasti on psüühikaga ka kõik korras. Poolikult ei saa midagi teha - vaja on ikka kahe jala peal seista!" sõnas ta hoolealuse ettevalmistuse kohta. 

Tšikinjovi sõnul võistlemisega ei kiirustata. "Võib-olla osaleb ta kolme nädala pärast Šveitsi MK-etapil. Kui seda teha ei jõua, on novembris Tallinna MK. Kui sinna ka ei jõua, on detsembris MK Kataris. Parem liigume väikeste sammudega, kuid jõuame kohale, mitte ei kustu ära," teadis ta.  

Tšikinjovi sõnul on tähtsaim aga aprillis algav olümpiakvalifikatsioon. "Meeste konkurents on väga tihe. See, et sa oled maailmameister, ei anna sulle midagi. Loodame ka võistkondlikult OMile saada, mõõka me maha ei viska," rääkis ta hooaja eesmärkidest.