Heiko Rannula.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
5. oktoober 2014, 20:49

Rapla alistanud Pärnu peatreener Rannula: võit tuli väga suurte tõusude-mõõnadega (1)

Eesti korvpalli meistriliiga avavoorus 77:75 Rapla Tyco alistanud Pärnu meeskonna peatreener Heiko Rannula ütles pärast mängu, et võiduga tuleb rahule jääda, aga kvaliteeti annab parandada küll ja veel.

"Võit on võit, mis seal ikka, aga see tuli väga suurte tõusude ja mõõnadega," sõnas Rannula, kellele see oli peatreenerina esimeseks meistriliiga matšiks.

Ühe väga suure tõusuga said pärnakad hakkama neljandal veerandajal, kui 58:65 kaotusseis mängiti 74:65 eduks. "Puhtalt kaitse pealt tuli ära. Saime oma maa-ala kaitse toimima ja selle pealt saime ka rünnakul häid viskepositsioone," meenutas Rannula.

Vaatamata võidule on meeskonnas varsti oodata muutusi, sest keskmängijaks toodud Aloysius-Marvin Henry on valmistanud pettumuse. Tänagi jäi ta nelja minutiga nullipoisiks. "Tema vahetame välja, päris kahe mehega (Janis Vahter ja Renato Lindmets) ei saa eesliinis tervet kohtumist mängida," rääkis Rannula.

208sentimeetrine Henry tuli Pärnusse Rannula tutvuste kaudu. "Ütleme ausalt, võtsime päris suure riski. Ta polnud mõned aastad mänginud ja kuigi tal on korvialuseks võitluseks ideaalne kuju, siis praktikat polnud. Esiteks ei saanud ta piisavalt kiiresti vormi ja siin mängitav stiil jäi talle liiga kiireks," kirjeldas Rannula.

Teisipäeval Pärnus peetavaks karikavõistluste veerandfinaaliks jäetakse ta ilmselt veel tiimi, aga uue mängija otsingud Rannula sõnul juba käivad. "Praegu ei saa veel konkreetseid nimesid öelda, aga loodame võimalikult kiirelt kellegi kohale saada."

Hoopis paremini on ennast näidanud 26aastane lätlane Sandis Silavs, kes kerkis Pärnu resultatiivseimaks 27 punktiga. Kaugviskeid tabas ta sealjuures 12st 6.

"Nagu täna näha oli, siis tema trump on vise. Talle on siin palju asju lubatud ja olen talle kogu aeg sisendanud, et ta peab rohkem enda peale vastustust võtma. Ja täna tegigi mängu ära!" oli Rannula rahul.