Heino Lill.Foto: MATI HIIS
Korvpall
5. oktoober 2014, 22:20

TTÜ peatreener Heino Lill: võitsime Keeduse ja Raadiku vahetusega

Et suvel hakkas TLÜ/Kalev (endine Tallinna Kalev) koostööd tegema Tallinna Ülikooliga, siis on pealinna korvpallielus põhimõtteliselt kaks tudengiklubi. Meistriliiga avavoorus tõestas aga TTÜ, et nad on hetkel uuest konkurendist üle.

79:64 võidumängus sai muidugi veelkord selgeks, et Kalevi põhijõu moodustavad Eesti veteranid (Raido Roos, Reimo Tamm) ja kolm võõreleegionäri. Noorema põlvkonna saagiks jäi vaid kuus punkti. Tõupuhas tudengitiim TTÜ on saanud aga kasutada aastate jooksul ühte ja sama seltskonda, kellest suvel vahetub mõni üksik lüli.

Sellel hooajal on suurim muudatus on mängujuhi rolli täitnud Erik Keeduse lahkumine ja Toomas Raadiku lisandumine. Eile tõi 24aastane ääremängija hea tabavuse juures 16 punkti ja paistab olevat meeskonda hästi sisse sulandunud. "Iga mehe äraminek on raske, aga nooremapoolsed mehed on aasta vanemad ja seega oleme veidi arenenud. Soovin, et Keedusel läheb Kalev/Cramos hästi, aga arvan, et selle vahetusega me võitsime," sõnas TTÜ peatreener Heino Lill.

Juhendaja tunnistas, et ei oodanud esimeselt mängu nii korralikku esitust. "Mehed viisid pallni hästi ellu. Meil on suhteliselt pikk edurivi, kõik on hea füüsisega, tometasid korralikult korvi all. Ma ei ütleks, et Kalev on suvega kehvemaks läinud. See oli isegi päris üllatav, et nii kindlalt võitsime."

Lillel oli kahju, et Andrew Arnoldi kõrval meeskonna teiseks välistudengiks toodud Kilian Cato peab jalaluumurru tõttu vähemalt kaheksa nädalat vahele jätma. "Ta on 205sentimeetri pikkune ja hea väljakuamplituudiga, suudab mängid positsioone kahest neljani. Alguses läks tal meie juures hästi, oli juba korralikult sisse ka elanud.

Eelmisel hooajal juhendas TTÜ-d koondise loots Tiit Sokk, aga praeguseks paistab, et Lill peab sellel hooajal tiimi ise vedama. "Eks see on ühe aasta küsimus, kui keegi teine tuleb. Kui vaatan ID-kaadi peale, siis saab selgeks, et keegi tuleb hankida," märkis Lill. See pole aga lihtne, sest ühtlasi tuleks uuel peatreeneril Lill nägemuse järgi hakata TTÜ õppejõuks.