Magnus Pehrsson vigastustestVideo: Viljar Voog
Jalgpall
6. oktoober 2014, 15:08

ÕHTULEHE VIDEO | Magnus Pehrsson: Sloveenia vastu võidu toonud mängijad omavad Leedu-mängu algkoosseisu silmas pidades eelist

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson tõdes kolm päeva enne Vilniuses peetavat Leedu – Eesti EM-valikmängu, et algkoosseisu pääsemise osas omavad eelist need jalgpallurid, kes tõid septembri alguses Eestile 1:0 võidu Sloveenia üle.

"Iga mängija, kes alustas Sloveenia vastu, kelle vastu tegime hea esituse ja võitsime, omab ülejäänute ees eelist," märkis Pehrsson jalgpallikoondise ülikondadega riietaja Baltmani poes peetud pressikonverentsil.

Pehrsson kinnitas, et tehes valikuid neljapäevaseks mänguks Leeduga ei pea ta silmas pühapäevast kodumängu Inglismaaga. "Praegu on meie jaoks kõige tähtsam mäng Leeduga, sest see on meie järgmine mäng. Keskendume 100% sellele.

Treeneritel on plaan, mida teeme 72 tunni jooksul, mis jäävad kahe valikkohtumise vahele, aga mängijad keskenduvad praegu Leedu-matšile ja sealt hea tulemuse toomisele. Kui too mäng peetud, on meie käsutuses juba rohkem fakte, mille põhjal saame teha järgmisi otsuseid. Aga üks samm korraga."

Rootslase sõnul mõjutab jalgpallurite võimalust algkoosseisu pääseda ka koduklubides pälvitav mänguaeg (Sloveenia vastu ründes alustanud Sergei Zenjov ja Henri Anier on seda saanud väga vähe kunas Henrik Ojamaa ja Ats Purje palju rohkem – toim).

"Jälgime tähelepanelikult, kes saab koduklubis mängida ja kes mitte ning võtame seda valikuid tehes arvesse. Muidugi pole ideaalne, et mehed ei saa klubides platsile, aga näiteks Sergei Pareiko pole pikalt mänginud, ent tegi septembris koondise heaks kaks väga head mängu. Kui mängijad hoiavad toonust ja on keskendunud, siis on hea esituse tegemine võimalik, nagu Sloveenia vastu tõestasime,. Aga kordan, et jalgpallurid, kes tõid meile Sloveenia vastu võidu, omavad eelist," rääkis Pehrsson.

Neljapäevane mäng Leeduga peetakse kunstmurul. Pehrsson leidis, et ebatavalise pinnase üle kurtmine pole otstarbekas. "Minu jaoks ei ole see probleemne teema. Mitmete Eesti ja Leedu mängijate jaoks on kunstmuru tavapärane pinnas nii treenimiseks kui ka mängimiseks.

Teadsime mängu kunstmurul toimumist pikalt ette. Mõtteks on kontrollida ainult seda, mida on võimalik. Kunstmuru on fakt, mis tähendab, et peame juba tänase trenni kunstmurul, et keha saaks kunstkattega harjuda. Alati võib ju kaevata, aga see oleks energia kulutamine asjale, mida ei saa muuta. Väljakukatte muudatusega kaasnevat veidi suuremat vigastusriski silmas pidades on tähtis, et mängijad oleksid kohtumise alguses värsked. Tähtis on treeningutega mitte üle pingutada."

Lisaks põlvetraumast taastuvale Konstantin Vassiljevile on 23 koondisesse kutsutud mängijast vigastustega hädas keskkaitsja Igor Morozov (põlv) ja äärekaitsja Taijo Teniste (tagareis). "Praegu on Morozovi jaa Teniste šansse võimatu hinnata, aga võimalus, et nad mängivad, on kindlasti olemas. Õhtul, kui arstid on mängijad läbi vaadanud, oleme targemad."

Kokkuvõtvalt rääkides märkis Pehrsson, et tema ja abitreenerid Janno Kivisild, Jesper Norberg ja Mart Poom on kogunemist innuga oodanud. "Oleme kuu aega kõvasti tööd teinud ja tänast päeva oodanud, et saaksime taas tööle hakata. Eelmise kohtumise positiivsete emotsioonide tõttu oli ootus eriti suur."