Pealtvaatajaid ei ole ega tule ka: CSKA kodustaadion Himki ArenaFoto: KIRILL KUDRYAVTSEV
Jalgpall
6. oktoober 2014, 17:18

Moskva CSKA-d karistati täie rauaga (2)

Moskva CSKA jalgpalliklubi peab oma rassistlike ja vägivaldsete fännide tõttu pidama kolm järgmist euromängu tühjade tribüünide ees, otsustas Euroopa jalgpalli katusorganisatsioon UEFA.

CSKA-l tuli pidada ka tänavune esimene Meistrite liiga kodumäng suletud uste taga, karistusena fännide möödunud hooaja pahategude tõttu, kuid et Venemaa klubi fännid olid märatsenud ka tänavuse esimese, võõrsil AS Romaga toimunud kohtumise ajal, ei jäänudki UEFA-l muud üle, kui CSKA-le järgmine karistus määrata.

Selle kohaselt ei tohi CSKA järgmises kolmes koduses euromängus pealtvaatajaid staadionile lubada, samuti ei müüda nende fännidele pileteid järgmiseks kaheks võõrsilmänguks. Lisaks trahviti klubi 200 000 euroga.

"Võitlus rassistliku käitumisega on jõudnud järgmisele tasemele - see tähendab karmimaid karistusi, et taolist käitumist edaspidi ära hoida," seisis UEFA avalduses. 

Teatavasti korraldab Venemaa 2018.a jalgpalli MMi ning riigi spordiminister Vitali Mutko on kinnitanud, et neil on plaan, kuidas sõnakuulmatuid ja solvavalt käituvaid fänne talitseda. Vaatamata plaanile pole aga selles vallas seni erilisi paranemismärke näha olnud.