Konstantin Vassiljev Eesti koondise eilsel treeningul. Täna selgub, kas ta sõidab meeskonnaga Leetu või mitte.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
7. oktoober 2014, 08:00

Küsimärgid Vassiljevi, Teniste ja Morozovi kohal

Eesti jalgpallikoondis lendab täna Leetu, et pidada seal neljapäeval EM-valiksarja teine matš. Otsus, kas meeskonnaga reisivad kaasa traumadega kimpus Konstantin Vassiljev, Igor Morozov ja Taijo Teniste, langetatakse vahetult enne äralendu.

Põlvetraumast taastuv Vassiljev ei teinud kaasa koduklubi Gliwice Piasti pühapäevast mängu Poola kõrgliigas, aga Eesti koondise eileõhtusel treeningul Lilleküla kunstmuruväljakul – seeläbi valmistutakse meeskonda Leedus ootavaks kunstmuruks – tegi ta kaasa. Tõsi, teravatest harjutustest Vassiljev hoidus.

Teniste on hädas tagareielihasega, kus ilmnenud valu tõttu otsustas ta pühapäeva hommikul loobuda sama päeva õhtul peetud Norra kõrgliigamängus osalemisest. Põlvehädaga kimpus olev Igor Morozov vaatas koduklubi laupäevast matši vahetuspingilt. Morozov harjutas eile sarnaselt Vassiljeviga koos meeskonnaga, Teniste tegi trenni individuaalselt.

Vassiljevita pidi Eesti läbi ajama ka septembris 1:0 Sloveeniat võites, mängujuhti asendas toona edukalt Joel Lindpere, kes on Tšehhi liiga viimaste mängude põhjal otsustades praegugi heas vormis. Aga ikkagi oleks parem, kui peatreener Magnus Pehrsson saaks arvestada ka Vassiljeviga. Kasvõi vahetusmehe rollis.

Morozovi äralangemisel asendaks teda keskkaitses ilmselt kogenud Alo Bärengrub. Kui mängida ei saa Teniste, on selge, et vasakkaitses alustab Ken Kallaste ja paremkaitses Enar Jääger.

Pehrsson andis eile mõista, et võimaluse korral eelistakse ta Leedu vastu platsile saata sama algkoosseisu, mis mängus Sloveeniaga. „Iga mängija, kes alustas Sloveenia vastu, kelle vastu tegime hea esituse ja võitsime, omab ülejäänute ees eelist."

Samuti kinnitas rootslane, et tehes valikuid mänguks Leeduga ei pea ta silmas pühapäevast kodumängu Inglismaaga. „Praegu on kõige tähtsam mäng Leeduga. Keskendume 100% sellele. Kui too matš peetud, on meie käsutuses juba rohkem fakte, mille põhjal saame teha järgmisi otsuseid. Üks samm korraga."

Avavoorus võõrsil San Marinot 2:0 võitnud Leedu ja kodus Sloveeniast 1:0 jagu saanud Eesti EM-valikmäng algab neljapäeval kell 21.45 Vilniuses.