Jules Bianchi õnnetus Suzuka Grand Prix'l.Foto: Picasa
Vormel 1
7. oktoober 2014, 11:52

Saade "Motoorne Rahutus": Bianchi õnnetus toob mitmeid muudatusi (1)

Saates "Motoorne Rahutus" võtavad Eesti F1 asjatundjad kokku nädalavahetusel vormelimaailma vapustanud kaks sündmust - Jules Bianchi üliraske ja õnnetu avarii ning neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli lahkumine Red Bullist.

Kas Bianchi õnnetus oli välditav? Milliseid muutusi peab FIA rakendama, et tõsta F1 turvalisust? Mida arvata Vetteli lahkumisest ja kuhu maandub Alonso? Kellele sõitjatest jääb see hooaeg viimaseks? Nendele ja teistele küsimustele otsivad üheskoos vastuseid Tarmo Klaar, Toomas Vabamäe ja Fredy-Edwin Esse.

"Läinud vormel 1 nädalavahetus omab veel pikka mõju mitmel eri tasandil kogu sarjale," ütles Motoorse Rahutuse saatejuht Fredy-Edwin Esse. "On enam kui kindel, et Bianchi õnnetuse järel asub FIA üle vaatama ohutusnõudeid ja juba järgmise aasta algusest näeme tõenäoliselt ses osas muudatusi."

Saadet saab kuulata siit.

Esse sõnul oli peaaegu sama suur pomm Vetteli lahkumine Red Bullist, mis avab uksed sõitjateturul. "Vetteli otsus lõi sõitjateturu järgmiseks aastaks täiesti segamini. Vettelil õnnestus seda teha vaid tänu Fernando Alonsole, kes läks riidu Ferrari juhtidega. Tarmo seletab saates päris ilmekalt, mis väidetavalt Alonso ja Ferrari vahel juhtus."

"Motoorne Rahutus" on selle aasta märtsis alustanud Eesti vormel 1 ja tehnikaspordi huvilistele mõeldud podcast ehk taskuhääling. Saade toob kuulajateni päevakajalise analüüsi ning põhjaliku kommentaari vormelimaailmas toimuvast. Uus saade jõuab avalikkuse ette igale vormel 1 nädalavahetusele järgneval teisipäeva hommikul. Lisaks saavad fännid lugeda erinevatest tehnikaspordialadest nagu IndyCar, MotoGP ning Eesti kardisport.