Michael Schumacher.Foto: TONY GENTILE
Vormel 1
7. oktoober 2014, 14:58

HEAD UUDISED: Michael Schumacher võib hakata elama normaalset elu (17)

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Jean Todt sõnas Prantsusmaa raadiojaamale RTL, et detsembri lõpus raskelt vigastada saanud vormel 1 legendi Michael Schumacheri seisund paraneb pidevalt.

Varem olid meditsiinieksperdid väitnud, et Schumacher jääb ilmselt elu lõpuni invaliidiks, aga Todt oli selgelt optimistlikum. "Võime oletada, et Schumacher võib hakata elama normaalset elu juba mõne aja möödudes," rääkis ta.

"Kindlasti ei hakka ta kunagi enam vormel 1 autoga sõitma, aga ta võitleb ja tema seisund paraneb pidevalt. See on kõige tähtsam," lisas Todt, kes oli Schumacheri pealik, kui vormeliäss Ferrari meeskonna eest sõitis.

Septembris tuli avalikkuse ette uudis, et vormel 1 sarjas rekordilised seitse MM-tiitlit võitnud Schumacher viidi Lausanne'i haiglast talle kuuluvasse villase, mis on sisuliselt muudetud erahaiglaks.

Lisaks Schumacheri abikaasale Corinnale ning lastele, 17aastasele Gina-Mariale ja 15aastasele Mickile viibivad nende villas pidevalt ka 15 spetsialisti (arstid, õed, assistendid, erinevat liiki terapeudid), kelle ülesanne on pikalt koomas lebanud Schumacheri eest hoolitsemine.

Maja üks tiib on selle kõige tarbeks ka ümber ehitatud ja meditsiiniaparatuuriga varustatud. Saksamaa ajalehe Bildi sõnul on Schumacherid kulutanud kõvasti raha, et teha oma majast minikliinik. 254 päeva hingamisaparaadi all veetnud Schumacheri sõõrmeisse voogab aga nüüd värske õhk Genfi järvelt, mille kaldal kodumaja asub.

Schumacher sai tõsiseid peavigastusi, kui kukkus möödunud aasta 29. detsembril Prantsusmaal suusatades peaga vastu kivi.