Michael PhelpsFoto: Harry How
Ujumine
7. oktoober 2014, 16:53

Purjuspäi autorooli istunud Michael Phelps sai USA ujumisliidult karmi karistuse (3)

Hiljuti suurde ujumisse naasnud olümpiamängude kõigi aegade edukaim sportlane Michael Phelps on endale korralikult käru keeranud: purjuspäi autoroolist tabatud Phelps on saanud USA ujumisliidult kuue kuu pikkuse võistluskeelu.

"USA ujumiskoondisesse kuulumine tähendab ka seda, et tuleb järgida meie käitumiskoodeksit," seisis USA ujumisliidu avalduses. "Selle rikkumine tähendab meiepoolseid meetmeid ning kuna Michaeli rikkumine oli tõsine, siis nõuab see ka märkimisväärseid tagajärgi."

Nii ongi Phelpsile määratud kuue kuu pikkune võistluskeeld, lisaks kinnitas USA ujumisliit, et 29-aastane sportlane ei saa osaleda ka 2015.a augustis toimuval MMil.

Phelps tabati purjuspäi autoroolist eelmisel nädalal, kui ta ületas ühes Baltomore'i piirkonna tunnelis kahekordse sõidujoone ning kihutas seal lubatud 72 km/h asemel lausa 135 km/h. Mehel tuvastati ka 1,4 promilline joove, Marylandi osariigi seadused lubavad rooli istuda kuni 0,8 promilliga.

Phelps, kes oli ka 2004.a purjuspäi juhtimisega vahele jäänud, on oma käitumise pärast vabandanud ning kinnitas, et läheb kuue nädala pikkusele ravile. Samuti aktsepteerib ta USA ujumisliidu poolt määratud karistust.