Artur Pikk.
Jalgpall
8. oktoober 2014, 07:00

Koondis ootab Leetu ajateenijat Artur Pikka

Eesti jalgpallikoondise äärekaitsja Taijo Teniste ei sõitnud eile meeskonnaga Leetu, sest pole piisavalt taastunud reielihase vigastusest. Tema asemel sooviti koondisesse kaasata Artur Pikk, aga 30. septembril spordirühmas ajateenistust alustanud Tallinna Levadia äärekaitsjat ei saadud kaitseväest kätte.

"Kuna algne plaan ei näinud ette Artur Pika kaasamist, siis alustas ta ajateenistust. Viimasel hetkel ilmnenud vigastuse tõttu vajadus tekkis, aga Kaitseväel olid temaga juba tehtud omad plaanid, mida pole võimalik muuta. Ta osales Levadia laupäevases mängus Nõmme Kaljuga ja on variant, et liitub Eesti meeskonnaga pühapäevaseks mänguks Inglismaaga, aga Leetu ta praeguse seisuga ei sõida," selgitas olukorda jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht eile pärastlõunal.

Probleemiks on ajastus – Teniste vigastuse tõsidus selgus alles eile hommikul ja nii lühikese etteteatamisega on ajateenija välismaale lubamine keeruline. Formaalselt oleks tegu välislähetusega, mille peaks kinnitama kaitseväe juhataja.

Põhimõttelist konflikti olukorras pole. Kui reeglina kaitseväe spordirühma liikmeid esimese kolme teenistusnädala jooksul linnaloale ei lubata, siis Pikal lubati eelmisel nädalal osaleda koduklubi Levadia treeningutel, sest oli teada, et rahvusmeeskonnal võib teda vaja minna. Lihtsalt sõjaväes käivad asjad korra järgi ja korda oli eile napi aja jooksul keeruline täita.

Eesti peatreeneri Magnus Pehrssoni kindel veendumus on, et igale mängule tuleb minna täiskoosseisu ehk 23 mängijaga. Selle täitmiseks kutsuti eile koondisesse ründaja Kaimar Saag. Samas kinnitas jalgpalliliit, et kui Pikk täna ajateenistusest ajutiselt vabaneb, sõidutatakse ta esimese olemasoleva liinilennuga Leetu koondisele järele.

Puhastest äärekaitsjatest sõitsid Teniste kõrvalejäämisel Leetu Ken Kallaste ja Enar Jääger, keda saavad vajadusel asendada Dmitri Kruglov ja Gert Kams, kes on aga viimastel aastatel tegutsenud pigem poolkaitsjana. Sestap oleks Pika kohaolu igaks juhuks vajalik.