Jean Todt ja Michael Schumacher. ArhiivifotoFoto: LUCA BRUNO
Vormel 1
8. oktoober 2014, 15:49

SAKSA MEEDIA: Jean Todt ei öelnud, et Michael Schumacher võib hakata elama normaalset elu (2)

Kui eile tsiteerisid kogu maailma meediaväljanded Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) presidendi Jean Todti intervjuud Prantsusmaa raadiojaamale RTL, kus ta märkis, et detsembri lõpus raskelt vigastada saanud vormel 1 legendi Michael Schumacheri seisund paraneb pidevalt, siis nüüd on Saksamaa meedia selle ümber lükanud, kuna väidetavalt on Todti lauseid valesti tõlgitud.

Eile avalikkuseni jõudnud Todti laused olid järgnevad: "Võime oletada, et Schumacher võib hakata elama normaalset elu juba mõne aja möödudes. Kindlasti ei hakka ta kunagi enam vormel 1 autoga sõitma, aga ta võitleb ja tema seisund paraneb pidevalt. See on kõige tähtsam."

Spiegel Online teatab aga nüüd, et tegelikult Todt midagi sellist ei öelnud ning tegemist on uudisteagentuuri GMM tõlkeveaga. Tegelikult oli FIA presidendi sõnum järgmine:

"Ta võitleb. Tema seisund on paranemas, mis on väga tähtis. Täpselt samuti nagu fakt, et ta on nüüd koos oma perekonnaga."

Schumacher sai tõsiseid peavigastusi, kui kukkus möödunud aasta 29. detsembril Prantsusmaal suusatades peaga vastu kivi. Pikalt koomas viibinud vormeliäss viidi septembris oma Šveitsis asuvasse koju, mis on sisuliselt muudetud erahaiglaks ning kus temaga on pidevalt tegelemas 15 spetsialisti.