Sander Pärn ja James Morgan. Foto: Timo Anis
Auto-Moto uudised
9. oktoober 2014, 14:41

Pärn ja Morgan valmistuvad Saaremaa rallil karjääri tähtsaimaks võistluseks

Sander Pärna ja James Morgani jaoks on tänavune Saaremaa ralli viimaseks võistluseks enne senise karjääri tähtsaimat etteastet Hispaanias autoralli maailmameistrivõistlustel. 

Eeloleval reedel ja laupäeval sõidetakse 2014.a Eesti autoralli meistrivõistluste viimane etapp meretagusel Saaremaal, mis meelitab traditsiooniliselt starti ekipaaže nii Eestist kui välismaalt.

Tartu ralliga endale meistritiitli kindlustanud Sander Pärna ja James Morgani jaoks on tänavune Saaremaa ralli viimaseks võistluseks enne senise karjääri tähtsaimat etteastet Hispaanias

"Olles eelnevalt juba omale meistritiitlid kindlustanud on Eesti meistrivõistluste arvestuses asi paigas ja pinged maas. Saame rahulikult valmistuda oktoobri lõpus sõidetavaks Hispaania ralliks. Kuna meie hooaja põhieesmärgiks on autoralli maailmameistrivõistluste sarja raames sõidetava Drive DMACK FIESTA Trophy sarja võitmine, siis väga tähtis osa selleks ettevalmistumisel on Saaremaa rallil," selgitas Pärn.

Noormees lisas, et Saaremaal startimisel on ka teisi eeliseid. "Tänavune Hispaania ralli, mis sõidetakse nii kruusal kui ka asfaldil, algab just kruusakatsetega, seega on Saaremaalt sinna edasi lihtsam minna. Lisaks on sealne teekate kuigipalju sarnane Saaremaa omaga," räägib Pärn.

Järjestikuselt juba 47. Saaremaa rallil on stardis ka kõik kiired kodused konkurendid. "Kuna Eesti üldine esiveoliste autode tase on väga kõrge, siis tuleb kodus sõitmine mulle alati kasuks. Lisaks on alati hea ka konkurentidega suhelda ja informatsiooni vahetada," märkis Pärn.

Saaremaa rallil on ühtekokku kavas 10 lisakatset kogupikkusega 109,66 km. Ralli start antakse reede õhtul kella 18.30-st Kuressaare keskväljakul ja esimesi võistlejaid on finišisse oodata laupäeva õhtul orienteeruvalt kella 18.00.