Alar Varrak.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
9. oktoober 2014, 21:47

Alar Varrak Kalev/Cramo rekordsuurest kaotusest: see, et vahe nii suureks läks, on kurjast (5)

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak sõnas pärast 51:114 kaotust Ühisliiga avakohtumises võõrsil Krasnodari Lokomotiv-Kubanile, et kõrge klassiga vastane mängis Kalevi igast otsast üle.

"Nad näitasid oma klassi ja domineerisid kogu 40 minuti jooksul. Isegi pärast poolaega ei suutnud me neile vastu hakata ja vahe aina kasvas. See, et kaotus nii suureks läks, on kurjast," rääkis Varrak. 63punktiline allajäämine on ühtlasi Ühisliiga läbi aegade suurim,

Varrak ütles, et proovis pärast 26:62 kaotatud avapoolaega mängupilti muuta, aga see ei õnnestunud. "Panime neile maa-ala vastu, aga rong oli selleks ajaks juba läinud. Isegi lõpus oli neid raske pidurdada. Paljudele meie mängijatele on see tase uus värk ja võib-olla ehmatasime koha alguses ära. Ega meie tasemevahe tegelikkuses nii hull pole, kui tänane mäng näitas," selgitas ta.

Kuidas palluritel pärast mängu riietusruumis tuju oli? "No mis sa ise arvad?" küsis Varrak retooriliselt.

Pühapäeval kohtutakse võõrsil sellel hooajal Euroliigasse kuuluva Nižni Novgorodiga. Juhendaja hinnangul on seal parema esituse näitamiseks vaja paljusid elemente parandada, aga eelkõige on tähtis vaimne pool. "Psühholoogiline osa on kindlalt kõige olulisem. Peame lihtsalt minema ja mängima, kuidas oskame. Tuleb maksimaalselt võidelda," lausus Varrak.