KK Pärnu Foto: FACEBOOK
Korvpall
10. oktoober 2014, 21:02

PÕNEV: Pärnu tõusis Kalev/Cramoga ühele pulgale (1)

Pärnu sai korvpalli meistriliigas täna oma teise järjestikuse võidu ning kerkis liigatabelis BC Kalev/Cramoga jagama esimest kohta. Pärnu alistas koduväljakul 65:49 TLÜ/Kalevi, haarates liidripositsiooni juba kohtumise algusest. 
Esimest veerandaega valitses täielikult Pärnu, kes haaras kiirelt juhtohjad enda kätte. Tallinna klubi ei saanud kuidagi oma mängu käima ning Pärnu kasvatas iga minutiga oma eduseisu, juhtides pisikesele pausile minnes juba 19 punktiga. Teisel kümnendil pooled vahetusid. Pärnu mäng jooksis kokku, TLÜ/Kalev sai sellest omakorda uut indu juurde ning vahe hakkas vähenema. Poolajaks juhtis KK Pärnu tulemusega 37:28. Teisel poolajal vahe püsis. Kuigi TLÜ/Kalev proovis vahet vähendada, oli Pärnu kodupubliku ees kindel, võites kohtumise 68:49.
 
„Ma ei tea, mis neid vaevab, aga võistkond ei ole võistluseks valmis,“ oli TLÜ/Kalevi peatreener Kalle Klandorf mängu järel murelik. "Küll nad kosuvad. Hoiame palli palju kinni ja ei sööda õigel ajal. Teist mängu järjest läks esimene veerandaeg aia taha!"
 
KK Pärnu peatreener Heiko Rannula sõnas peale teist järjestikust võitu: „Kodus peame meie grupi vastaseid võitma, arvan, et midagi üllatavat selles võidus ei ole. Algus oli hea, aga me ei oska veel seda viimast lööki panna ja hakkame kätt väristama. Meil on ühtlane meeskond, kus kuus-seitse meest on mängumehed ning loodame kindlasti, et noorte seast tuleb neid õige pea juurde."
 
Üleplatsimees oli Pärnu poolelt Janis Vahter, kes viskas 21 punkti ja korjas üheksa lauapalli. Rannar Raap lisas 15 ning Renato Lindmets 14 silma. Raap tegi kaksikduubli, saades lisaks 10 lauapalli. Tallinna Kalevi poolelt jõudis ainsana kahekohalise arvu punktideni meeskonna kapten Raido Roos, kes viskas 11 punkti.