Graffiti Donetskis.Foto: AFP / Scanpix
Maailm
11. oktoober 2014, 13:59

Donetskis on viimase 24 tunni jooksul hukkunud kolm tsiviilisikut (8)

Ukrainas Donetskis on kokkupõrgetes separatistide ja Ukraina relvajõudude vahel viimase 24 tunni jooksul hukkunud kolm inimest, teatasid Donetski linnavõimud avalduses.

"Sõjategevuses 10. oktoobril hukkus Donetskis kolm ning sai vigastada neli tsiviilisikut," teatasid kohalikud võimud.

Ida-Ukrainas asuv Donetsk on peaaegu täielikult separatistide kontrolli all. Kõige ägedam lahingutegevus käib linna lennujaama lähistel.

Alates 5. septembril allkirjastatud rahuleppest on sõjategevuses hukkunud rohkem kui 300 inimest, teatas ÜRO. Kiievi sõnul on hukkunud 118 tsiviilisikut ning Ukraina sõdurit.

Urkaina armee kontrollib osaliselt Donetski Rahvusvahelist Lennujaama alates maist, hoolimata igapäevastest rünnakutest.

Lennujaam ei oma tõelist strateegilist väärtust, kuid on venemeelsetele pinnuks silmas pikemajalisi julgeolekueesmärke silmas pidades. Vastastikuse mürsutule ajal saavad tihtipeale tabamuse aga hoopis elumajad.

Donetski mässuliste liidri Aleksandr Zahhartšenko sõnul on separatistid ning Kiiev jõudnud kokkuleppele, et Ukraina armee taandub Minski rahuleppe tingimustele vastavalt paarist piirkonnas asuvast külast. Ukraina armee juhtkond on mässuliste liidri väite tagasi lükanud ning eitab igasugust kokkulepet.