Video: Viljar Voog
Jalgpall
11. oktoober 2014, 17:14

ÕHTULEHE VIDEO | Henrik Ojamaa: Eesti – Inglismaa mäng otsustatakse vasturünnakutel (3)

Eesti jalgpallikoondise ääreründaja Henrik Ojamaa rõhutas päev enne EM-valikmängu Inglismaaga, et mängijate palganumbrite kõrvutamine ei määra tulemust, vaid see selgub väljakul ja olulist rolli mängib ka tahe. Eesti viimase puudumise üle kurta ei saa.

"Füüsilisel on Inglismaa kaitse nii tugev kui üldse võimalik. Aga mäng tulemuse otsustavad vasturünnakud, kes suudab neid paremini lahendada. Kiirusega saame nende kaitsjatele probleeme tekitada. Samuti nemad meile. See nüanss otsustab väga palju.

Me pole EM-valikturniiril osalemas, vaid tulemuse peale mängimas. Paberi peal tundub, et Inglismaad ootavad homme kohustuslikud kolm punkti, aga meie eeldame, et tekitame neile sel teel suuri raskusi.

Treeneritel on plaan väga täpselt paigas. Me ei eelda, et tekitame 15 võimalust või tuleme pidevalt ühe koha pealt nende kaitsest läbi. Aga kui oma asjad õigesti ja väga hästi ära teeme, siis tekib ka meil võimalusi värav lüüa.

Treenerite poolt etteantud joonisest kinnipidamine on tähtis igas mängus, aga erit nüüd, kus meil ei teki 15, vaid pigem kolm-neli väravavõimalust. Loovusele ja individuaalsele ettevõtmisele jääb sellevõrra vähem ruumi. Tuleb aktsepteerida, see on mängu osa.

Kui vaadata suvist MMi, siis väiksemad riigid suudavad edukad olla. Võtame kasvõi Kostariika. Palganumber ei määra kõike. Kui me tahame homme võitu rohkem kui Inglismaa, siis see loeb tulemuse osas samuti," rääkis Ojamaa.